TV2Nettavisen

Branns store sjanse

Av Svein Mathisen - 01.aug.2006 @ 13:46:17

Onsdag kveld kan mye være avgjort når det gjelder gullet i Tippeligaen.

Brann skal til Åråsen og spille det som ser ut til å bli en seriefinale mot Lillestrøm. Med seier kan Brann finne fram dressen og stryke den, bare vente på drømme-scenariet: Et møte med fotballpresidenten og forhåpentligvis medaljeoverrekkelse hjemme på Brann Stadion i høst en gang.

Brann har hjemmekamp mot Rosenborg 22. oktober og hjemmekamp mot HamKam 29. oktober, før de avslutter serien borte mot Viking 5. november. Fortsetter Brann som de stevner kan det fort bli hjemmefest i slutten av oktober. Da kommer Friele til å lage gull-kaffe og Hansa kommer til å selge hektoliter med øl. Det er en drøm for bergenserne. En drøm som fort kan bli en realitet, dersom skottene Winters og Miller, islendingene Bjarnason og Sigurdsson, østlendingene Andresen og Helstad, samt rogalendingen Sæternes - gjør det de skal gjøre. Da blir Bergen en rød vulkan.

Og egentlig unner jeg Brann og Bergen gullet. De har gitt norsk fotball så mye. Gull har de imidlertid ikke fått siden jeg som guttunge hørte eventyrene om Kniksen. Det var i 1963. Noen år senere spilte jeg både mot og med dribleren vi aldri har hatt maken til. En opplevelse!


Men Brann: Obs!

Lillestrøm på Åråsen er et hinder mange har snublet i. Det blir en thriller onsdag kveld! Sannsynlig resultat er uavgjort. Det betyr fortsatt uvisst utfall til slutt i en rekordjevn liga der bare Tromsø og Brann har utmerket seg foreløpig, i hver sin ende.


Det er interessant å plukke fram igjen forhåndstipsene til denne sesongen. De fleste bommet stygt. Lag som Sandefjord, Stabæk og HamKam har overrasket alle - utenom de aller nærmeste. Hardt arbeid og null respekt har gjort at lagene ligger trygt forankret på tabellen - foreløpig. Men igjen: Eksperttipsene kan fort slå inn når vi kommer mot slutten av sesongen. Lotto er lettere å forutsi enn den norske tippeligaen.

To trenerprofiler har forsvunnet til nå. De to mest "karismatiske" trenerne forsvant i sommervarmen. Han i sør og han i nord. Dårlige resultater er skriften på veggen i treneryrket, og begge måtte gå med godt betalt munnkurv. Det er fort en del av avtalen at partene skal holde kjeft etterpå. "Money talks" heter det annetsteds. Men etter hvert vil nok noen snakke, for å rettferdiggjøre seg selv.

Det bemerkelsesverdige i begge disse tilfellene er uansett at lagene det gjelder har begynt å røre på seg etter at trenerne har reist.


Høsten blir interessant i norsk fotball på mer enn en måte. Landslaget skal begynne sin EM-kvalik. Det skal bli interessant å se om Åge Hareide har "råmateriale" til å skape et slagkraftig lag av de spillerne vi har til rådighet. Eller om vi må vente enda noen år før neste generasjon vokser fram.

Mitt tips foran slaget på Åråsen: 3-3!

Sportslig hilsen: Svein M


Kommentarer:
Postet av: Brannfan

3-3 er et helt greit resultat mot Lillestrøm. Som Sæternes sa det så fint forleden dag: Det er mot de svakere motstanderne vi legger grunnlaget for gull. Det er de kampene som er viktigst framover. Vinner Brann alle dem, så vinner de serien også. Da skal Bergen lage århundrets fest:) Vi gleder oss.

01.aug.2006 @ 13:57:09
Postet av: Tom Nordlie

Du er en idiot!

Slutt å forsøple nettet med oppgulpet ditt. Ingen som hører på deg og ingen som vet hvem du er.

01.aug.2006 @ 14:01:13
Postet av: seriemesteren

Heisann Matta,

Du skriver at "Lag som Sandefjord, Stabæk og HamKam har overrasket alle"

La oss ta en kjapp gjennomgang over disse lagene:

Sandefjord ble nr. 2 i fjorårets 1. divisjon og erstattet dermed Bodø. Laget har tatt 6 poeng mer en Bodø i de tilsvarende kampene, ikke mer en de trenger for å holde plassen.

Stabæk ble nr 1 i 1. divisjon og erstattet dermed Aalesund i årets eliteserie. Hvor mange poeng fikk Aalesund på de tilsvarende kampene som Stabæk har spilt hittil iår: 22
Stabæk ligger dermed helt likt med Aalesund sitt skjema for direkte nedrykk. Dermed ikke fult så imponerende som man skulle tro ;-)

HamKam på sin side har tatt 1 (ett) poeng mer en i tilsvarende kamper i 2005 sesongen, man kan ikke kalle en "status quo" for en overaskelse.

Overaskelsene i årets eliteserie er: BRANN (+12 poeng) ellerfulgt av Sandefjord (+6 poeng sammenlignet med Bodø),deretter kommer Lillestrøm men marginale +2 poeng kan vel knappt kalles en overaskelse.

Start som alle har avskrevet ligger bare 2 poeng bak fangsten fra tilsvarende kamper i 2005 sesongen.

Årets flopper kan uten tvil tilegnes Oslo lagene Vif (-5) og Lyn (-7).

Statistikk og sannsynlig sluttabell (med spillte kamper og resultatene fra 2005 sesongen som prognosegrunnlag) finner du her:
www.gutterommet.com

01.aug.2006 @ 14:34:04
URL: http://www.gutterommet.com
Postet av: kalle Klovn

Tror ikke vi helt skal glemme et lag fra Trøndelag som har stukket kjepper i hulene for betydelig større fotballag enn Brann. Eller heter de ikke Brann Bergen også nå da? Synes å huske at bergenserene døpte om lagsnavnet for noen år siden da "alle" norske lag trodde de skulle bli med RBK i dragsuget mot Europa. mulig Brann Bergen jippoet ble tatt vekk ettersom det ikke helt gikk veien for rødtrøyene. Lurer på om Lyn FOOTBAL CLUB...Lyn Christiania...eller hva de heter også skulle legge vekk litt internasjonale "fakter" også ettehvert. Det gjør liksom ikke helt susen når de kun spiller mot HamKam, Sandefjord og ...tja Tromsø...

Nei, Det er atter vår i trønderhovedstaden, folkens. RBK har hatt sin nedtur - de er tilbake og det smaker HERLIG!

01.aug.2006 @ 14:42:34
Postet av: Overdriver

Brann kjører over pakket i år!

De tar gullet på hjemmebane i oktober og kjører over Rosenborg i samme kamp.

01.aug.2006 @ 14:50:07
Postet av: Håpløst

Vi i Enga har ihvertfall gitt opp alle ambisjoner og håper å berge plassen i år.

01.aug.2006 @ 14:52:54
Postet av: Oyvindsn

Herlig å høre at du unner Brann og Bergen gullet Matta ! Forstår at folk i bartebyen klamrer seg til håpet om seriegull. En Bergenser ved roret i RBK kan jo umulig gå bra ! Greit at det går rimelig bra om dagen, noe over 16.000 tilskuere er et eksempel på (i ferien), men vi holder pusten og tar ingenting for gitt.

01.aug.2006 @ 15:21:51
Postet av: viks

Bartelaget vinner en kamp hjemme mot et haltende LSK og vips snakker man om gull..RBK er ikke det de engang var, det er ikke dermed sagt at jeg avskriver dem for jeg frykter dem mer enn LSK, men du verden så mye viss vass man skal oppleve fra Trøndelag..

En stille bønn blir også avsagt for at Mjelde ikke blir utbrent. Utbrenthet er farlige saker, en epidemi vi kun tidligere har sett på TV fra Irak og Afghanistan, men som nå har inntatt Norge og tippeligaen. Utbrenthet, må forøvrig ikke forveksles med konebrenning, sjansesviing eller Branntap. Heldigvis er dette fenomener vi ser mer av i Trøndelag og på Østlandet om dagen enn her i Nordens Paradis, la oss håpe det forblir slik også i fremtiden.

Det skal skje som i 63..

01.aug.2006 @ 16:33:48
URL: http://home.no/nedrez
Postet av: Gulvmatta

Latterlig å begynne å ramse opp navn på Brannspillere som ikke kommer fra Bergen. Smålig og gjennomsyret av missunnelse. Kjipt for deg og alle andre makreller at Start møter MK igjen til neste år, men sånn er fotballen. Du trenger ikke bli useriøs fordet.

01.aug.2006 @ 17:19:52
Postet av: RBKførMæ

Tja, hva sier vi nå da Brann. LSK kom seg merbart fort etter haltinga i "Bartebyen". Uansett, Brann kommer ikke til å greie det i år heller, men Hvem som greier det, nei se det....

Mvh
Trønder UTEN bart

03.aug.2006 @ 00:39:37
Postet av: Lars

Hadde det ikke vært for alle bergenserene som kommer til å bli mer kjepphøye enn Klanen i fjor hadde det faktisk vært litt moro med Branngull (så lenge ikke Start kan ta det:-)

Hva Keiko annen trenersparking angår mener jeg styrene i eliteserieklubbene må finne på bedre virkemidler for å snu en trend enn å kvitte seg med treneren. Alt tyder på at langsiktighet lønner seg. Mer om dette i gårsdagens post på fotballblogg.no.

Heia Jesper!

03.aug.2006 @ 09:10:22
URL: http://www.fotballblogg.no
Postet av: Olsen

Til postes av Tom Nordlie: Du som sier at matta forsøpler her inne!
Hold deg vekke da, du må jo like det han skriver når du går inn her!! Idiot, kom med noe fornuft selv da. Latterlig med slike innlegg!
Misunnelse kalles det.

05.aug.2006 @ 20:20:33

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1723120
hitsimg