TV2Nettavisen

Tidenes kamp?

Av Svein Mathisen - 01.nov.2006 @ 11:12:38
Alt til sin tid. Men tungvektsoppgjøret mellom Chelsea og Barcelona i Champions League i går kveld var stor. På godt og vondt. Vi fikk se scoringer og detaljer som fikk nakkehårene til å reise seg. Decos langskudd. Lampards følsomme skrudde chip - nesten fra dødlinjen. Ronaldinhos forspill til Gudjohnsens scoring. Vi fikk se "nye Maradona", Messi, som tryllet med beina. Så eksplosiv har jeg aldri sett en spiller før. Og hva med Drogbas utrolige sistescoring? Der han "dribler" med brystkassa. Dårligere var ikke Terrys heading som skapte Drogbas mulighet. Jeg ble andpusten i sofaen og gledet meg til de grader over et fotballspill i stormende utvikling.

Likevel var jeg litt trist etterpå.

På grunn av den dårlige stemninga på banen. Selvfølgelig forventer jeg ikke kos og gøy og smilende spillere som bytter glansbilder. Men det får være måte på! Dommer Stefano Farina bidrog til den dårlige stemningen. Han hadde en elendig dag. Og det merket spillerne kjapt. Mange av aktørene utnyttet den svake kampledelsen. Det ble for tøft spill, for mange etterslenger og dårlig skuespill.

I det tempoet vi så i går ville jeg gjerne sett to dommere på banen. Som i håndball, selvfølgelig med assistentdommere, eller linjedommere, som vi fikk lov til å si før.
En dommer på hver halvdel hadde bedre kunnet kontrollere kampen. Fire øyne ser bedre enn to! Hvorfor ikke prøve dette på høyt nivå? Det er der behovet er størst!

Det flotte spillet og den elektriske stemningen ble i går gang på gang avbrutt av "opptøyer" rundt ballen - før og etter en tvilsom dommeravgjørelse. Flere ganger var det på grensa til pubslagsmål og borgerkrig mellom England og Spania.

De to managerene var ikke bedre enn spillerne. Den ene satt og ristet på hodet hele kampen, den andre gikk bananas da fløyta gikk for full tid. Hva hadde skjedd om ikke noen edruelige spillere hadde grepet inn akkurat da? Hadde Rijkaard slått Stefano Farina rett ned?

I noen grad kan man si at diskusjonene rundt dommeravgjørelsene og dramatikken når spillere og managere eksploderer - er med på å skape TV-dramatikken. Det skapes stemning og temperatur hjemme i TV-stua også. Men er det dommeren som skal "skape" fotballdiskusjonene hele tiden? Er vi ikke helt på grensa nå? Uansett så er det fotball-godbitene jeg kommer til å huske fra gårsdagens oppgjør. Ikke misforstå. Vi fikk se en klassiker av en fotballkamp, med de beste spillerne og det ypperste spill verden kan vise til. Best av alle de gode? For meg: Messi! Foran Ronaldinho, Drogba, Robben, Edmilson, Deco, Ballack, Lampard, Cole, Marques - og alle de andre.

Og Messi hadde vært like god med to dommere.
Svein M.

Kommentarer:
Postet av: Jon Vik

Helt enig med 2 dommere, og så får vi "håndballregeler" når dommeren blåser i fløyta.Gult kort med en gang spillere nærmer seg,eller protesterer.

01.nov.2006 @ 15:01:01
Postet av: Bjaple Johansen

Hvis man skal ha en dommer på hver banehalvdel vil situasjoner som oppstår rett i nærheten av midtstreken bli vanskelige å håndtere. Har selv vært traktert den ene banehalvdelen i en slik ordning, og det ble ofte surr på midten når en så fordel mens den andre bare så fellingen. Den midtbanegrensa ble ofte oversett, nesten umulig å ta hensyn til den i kampens hete. Tror ikke det er så enkelt som å bare kaste to dommere uti det.

01.nov.2006 @ 16:22:38
Postet av: Anders

Litt enig med at de andre som har kommentert at 2 dommere vil skapt litt kaos.
Men nå burde det vært mulig velge en bedre dommer enn farina til dette oppgjøret.
Han var jo rett og slett en skandale. Om jeg ikke tar veldig feil var det samme man som dømte Inter - Milan i helga. Også der var han en skandale. Hadde vi hatt en ordentlig dommer i kampen ville kanskje kampen om mulig blitt enda bedre.
Satt med en bissmak i munnen etter kampen fordi det var så mye etterslengere. Tenk om UEFA faktisk hadde valgt en bedre dommer, da hadde vi kanskje sette enda mer av den herlig fotballen.
Jeg må innrømme at jeg skjønne Rijkaard når han etter kampen får et utbrudd mot Farina. Det fortjente Farina. Så la oss håpe den mannen ikke får dømme store kamper på LENGE!

01.nov.2006 @ 17:35:50
Postet av: Kim W

England vs Spania

Engelske og spanske lag er totalt forskjellige, I England spiller de tøft, mens spanjakene er vant til å kaste seg bare de tenker på en takling. Hadde dette vært et engelsk lokaloppgjør hadde det ikke vært en kjeft som hadde løftet på øyebrynet.

02.nov.2006 @ 10:10:12
Postet av: Kvakk

Det jeg husker er fra kampen er hvor velspilt den var, og hvor utrolig stygt Chelsea spilte. Det er provoserende at et lag som er så godt allikevel tyr til stygge etterslenger etc. Det burde vært utdelt et par røde kort til Chelsea!

03.nov.2006 @ 15:38:25
Postet av: Spurs

Engelske lag spiller ofte tøft fysisk, men nå er det vel ikke mye Engelsk igjen av Chelsea. Begge de siste kampene jeg har sett Chelsea, mot Barcelona og Tottenham så har de skuffet stort. Sutring og filming gjennom hele kampen. Kanskje ikke så rart all den tid de har en manager som stort sett sutrer alltid. Han beskyldte Gudjonson for filming, selv har han et helt arsenal av skuespillere som er bedre enn Gudjonson.

Så håper at Chelsea blir slått ut ac Champions leage og taper i kampen on liga tittelen i England.

06.nov.2006 @ 22:50:50

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=2549386
hitsimg