TV2Nettavisen

Klarer Brann presset?

Av Svein Mathisen - 03.okt.2006 @ 14:19:18
På Branns vegne ble jeg urolig da jeg så dem mot Odd i går. Riktignok var Brann best og fortjente seieren, men det var nerver i Bergen. Forsvaret rygget helt inn til egen keeper under press. Spillerne var nervøse og stresset. Et ungt Odd hadde Brann på gaffelen flere ganger. Og ble snytt for et klart straffespark. Det oste ikke selvtillit av det Martin Andresen og hans gjeng presterte. I motsetning til Rosenborg så manglet Brann den bestemtheten et gullag skal ha. Jeg har hatt Brann som min personlige seriefavoritt i hele år, men etter gårsdagens kamp er jeg i tvil. Vaagan Moen snakket seg til karantene, det var i det hele tatt så oppjaget at jeg nå føler at Brann har et problem. Et nerveproblem.

Miller var ikke der i går, Sigurdsson var ikke der. Og Brann var dårligere uten de to profilene. Mot Lyn neste søndag må Bjørn Dahl og Vaagan Moen hvile på grunn av gule kort. Spørsmålet er: Klarer trener Mjelde å komponere et lag som slår Lyn på Ullevaal? For nå må ikke Brann trå feil et sted. Rosenborg har riktignok en vanskelig bortekamp i neste serierunde, mot HamKam mandag 16. oktober, men vinner nok.

Brann skal være sjeleglade for at Sigurdsson er tilbake til kampen mot Lyn. For jeg er redd gårsdagens Brann-forsvar hadde blitt spist til frokost av Lyns Edu. Og husk at Bjørn Dahl var bestemann i Brann-forsvaret i går. Riktig god var han da han la opp til Winters scoring.

I kampen mot Lyn vil savnet av Vaagan Moen og Bjørn Dahl bli spesielt merkbart. For karantene traff Brann der de er mest sårbare. Dahl og Vaagan Moen står bak de fleste innleggene for Brann fra henholdsvis venstre og høyre. Vaagan Moen er den eneste typiske kantspilleren som er der når Mjelde plukker ut sine elleve beste. Miller på andre siden er en annerledes kantspiller. Søker ikke linja så mye som Vaagan Moen. Går mye innover og supplerer midten. Og har et utmerket samarbeid med Bjørn Dahl som freser opp langs kanten og gjør innleggsjobben fra den siden. Karantenene betyr at Mjelde må finne en løsning på hvem som skal servere Sæternes og Winters. For øvrig en Sæternes som trenger mange sjanser for å score. I alle fall så det slik ut i går.

Kampen mellom Brann og Rosenborg i Bergen 22. oktober er allerede lansert som seriefinale med stor S. Men før den kampen skal både Brann og Rosenborg prestere i neste serierunde. Brann var i førersetet tidligere i høst. Nå er Rosenborg der. To poeng foran og med mye bedre målforskjell enn Brann - 18 plussmål mot 11. Og i det siste har Trondheims, Rosenborgs, Iversens og Tørums smittende selvtillit truffet Bergen hardt.

Landslagspausen må brukes godt i Bergen. Brann og Mjelde må være forberedt på det som kommer. Brann har sett ut som ett gullag før i år, men er de sterke nok psykisk nå som kjøret kommer i de fire siste kampene?
Brann møter Lyn borte, Rosenborg hjemme, HamKam hjemme - og Viking borte i den siste kampen. Rosenborg har HamKam borte, Brann borte, Viking hjemme - og Fredrikstad borte i siste serieomgang.
Til Branns fordel: Mot Rosenborg på hjemmebane. Og to hjemmekamper mot Rosenborgs ene i løpet av de fire siste.

Men Rosenborg har Steffen Iversen.

Kommentarer:
Postet av: Sylfest

"Brann har sett ut som ET (én t) gullag før i år", ikke "Brann har sett ut som ett gullag før i år". Rett skal være rett, ellers er det ikke noe moro.

04.okt.2006 @ 15:19:35
Postet av: Kniksen

Det er noe riv ruskende galt med Brann for tiden. I første omgang mot Odd var midtbanen på avspasering. Etter scoringen stoppet Brann resolutt å angripe. Mot et av tippeligaens dårligste bortelag - uten Svindal Larsen - burde de kjørt over Odd - og gjort noe med den dårlige målforskjellen.
Håpet er at RBK før eller siden avgir poeng - de har hatt problemer før på Briskeby - og at Brann slår dem 22. oktober. Men Matta: Jeg ser det samme som deg, o gjeg liker det ikke.

04.okt.2006 @ 15:55:58

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=2223710
hitsimg