TV2Nettavisen

Fotball i sjela…

Av Svein Mathisen - 06.nov.2006 @ 13:56:51
Søndag mellom seks og åtte holdt fotball-Norge pusten.Og aldri har jeg følt betydningen av norsk fotball som i går. Egentlig bygde stemningen seg opp gjennom hele forrige uke. I Stavanger var det fokus på å overleve i Tippeligaen. Plutselig skjønte folk i Stavanger hva Viking betydde for Stavanger og Rogaland. Glemt var olja og Nokas. "Alle" skulle på kamp. Viking var tema i lunsjpausene fra Egersund til Sauda.

Rosenborg var allerede mester - så Trondheim var i hvilemodus. Brann og Bergen tok også et hvileskjær etter at gulldrømmen brast for et par uker siden. Og Røkkes Molde var fremdeles deprimert etter at nedrykket egentlig var klart forrige helg.

Men: I Fredrikstad, i Tromsø, på Hamar, i Sandefjord og i Skien - kokte det. Kollektiv neglebiting. Folk flokket seg foran TV-en for å følge dramaet som ville resultere i nedrykk for et lag - kvalik for et annet.

Jeg fikk en telefonoppringning fra Spania - og en e-mail fra Los Angeles. Begge lurte på hvordan de kunne følge innspurten i Tippeligaen. Engasjement over hele kloden!

I Fredrikstad og i Kristiansand var det nostalgi blandet inn i kampen om de siste poengene. Det var siste natt med gjengen på to stadioner som har stolte tradisjoner i norsk fotball. Neste år får Fredrikstad og Start lov til å spille fotball på nye, ultramoderne fotballarenaer. Lykke til!

Jeg kommenterte Vålerenga mot Tromsø på Ullevaal sammen med Harald Bredeli - fra Hamar. Han hadde bursdag i går og måtte rett hjem etter kampen, for å trøste sønnen som gråt etter Kammas nedrykk. Jeg skjønte tidlig at det gikk galt for Harald og Kamma: Midt i første omgang tok han av seg headsettet, slo av mikrofonen, slo i bordet og bannet. Det var 2-0 til Stabæk.

Klanen sang på Ullevaal så jeg fikk tårer i øynene - og stemningen var på topp selv om Vålerenga "bare" slåss om bronsemedaljen. Tromsø avsluttet sesongen med et bemerkelsesverdig comeback i Tippeligaen, men var ennå ikke sikre klokka seks søndag 5. november. Nervøse nordleninger fylte den ene svingen på Ullevaal. Og de fikk en følelsesladet kveld.

Jeg var på Ullevaal tre timer før kampstart og kjente stemningen på kroppen. Spørsmålene haglet. Hvordan tror du det går? Jeg snakket med Trond Hoftvedt, Vålerenga-legenden. Han ville ha slutt på "atom-fotballen" og satsing på egne talenter. Han sa han sjelden har sett så mange unge fotballtalenter som det er i norsk fotball akkurat nå. Han var lei av "halvdårlige" importerte spillere og trette hjemvendte proffer. Og så var han spent på om Enga ville vinne mot desperate Tromsø.
Alt så ut til å gå etter skjema i første omgang av den siste serierunden, bortsett fra HamKams kollaps på hjemmebane. Viking tok, som tipsene tilsa, ledelsen mot Brann - det gikk mot kvalik. for de mørkeblå. Så leste vi tabellen nøye. Og Ijeh fortsatte scoringsshowet mot Brann. Start hadde utlignet mot Odd, Tromsø slapp inn mål og en scoring kunne vippe alt. Tromsø, Viking og Odd var i faresonen. Andre omgang: Resultatene smalt inn. Var det scoring i Kristiansand? Hvor mye vant Viking?

Da Vålerenga hadde gjort seg ferdig med Tromsø og kampen var blåst av - så du forvirrede Tromsø-spillere ute på banen. Holdt vi oss? Slipper vi kvalik.? Det samme skjedde i Stavanger og i Kristiansand. Hvordan sluttet det på de andre banene?
Som vi vet - endte det med Odd på kvalik., etter selvmål av årets spiller Per Nilsson. Det ble legende-status til Ijeh og Nordlie i Stavanger - og fortsatt Tippeliga i Tromsø.
"Slapp av, det er bare fotball". Har du hørt den før?
Det var jaggu ikke mye avslapping i Tromsø, Stavanger, Skien, Sandejord og på Hamar i går!

Folk som skal slappe av får dra på hytta - eller til syden. Hvis det er virkelig sjelefred de er på jakt etter.

Kommentarer:
Postet av: albino

Ser du liker å flørte med Klanen. Kan ikke vært særlig hyggelig for Startfans som du er en legende for. Du er for populistisk, Matta. Du er 100% Startmann. Oppfør deg som en.

06.nov.2006 @ 14:46:57
Postet av: huu buuu....

haha, han må få lov til å si hva han vil :D

06.nov.2006 @ 15:40:06
Postet av: Pieter

Klanen imponerer alle og enhver med sitt samhold. Jada...bare bønder og tapere alle mann...kanskje ikke? Hvem andre har så mange ihugga supportere? Hvem andre synger så høyt og så lenge? Hvem andre har slike gode sanger? Hvem andre har miniklanen? Javisst finnes det bedre fotball-lag enn Enga..men ingen...og jeg mener ingen(!) slår klanen i sang og styrke!

Hilsen RBK supporter

06.nov.2006 @ 19:20:36
Postet av: robiiiin

Stod i klanen selv, var fantastisk stemning i går. Kanharry fansen er en spøk i forhold. deilig å ta bronsje forran fugla

06.nov.2006 @ 19:57:51
Postet av: Tore

Tja.. Viking har vært særs viktig for Stavanger og Rogaland de siste 50 og især siste 40 år. DU av alle burde vite dette som har førstehåndserfaring fra de gylne 70-årene...

08.nov.2006 @ 15:10:13
Postet av: Daniel

Eg he stått ved siden av hordane mange gonge og dei lage veldi go lyd.T å me når eg sidde i mitten så hørre eg de klart å tydeligt

08.nov.2006 @ 16:53:14
Postet av: martinho

grunnen til at vålerenga har flest supportere er at de er fra norges klart største by, matematikken er ikke verre enn som så..
men hvem som har de beste supporterne er jo helt umulig å si.. hvordan bedømmer man slikt? utfra tilskuertall på hjemmekampene? for si at f.eks vålerenga har 20000 i snitt på sine kamper.. de kommer fra en by med 600000 innbyggere.. hvilket betyr at drøyt 3% av innbyggerne støtter laget.. men tar du sogndal, har de alltid over 2000 på kampene.. bygda rommer 5000 innbyggere.. da er plutselig over 40% av stedet på kamp? sånn sett har sogndal flere supportere enn vålerenga..
så uansett hvordan man ser på det kan man ikke sammenligne supportere og vurdere hvem som er best

22.jan.2007 @ 23:15:37
Postet av: LP

Det e ein ting som irritere meg mer enn noe annet.. AT VIKING IKKJE SPELE ADDECOLIGA- FOTBAL NESTE ÅR... Syns virkelig at Brann kunne prøvd å fått ner Viking. Dårlig lag, dårlig supportere. Å skyte en lang ball opp mot Ijeh e faen ikke å spille fotball... Jaja og nå som Myhre e på plass.. Jaja.. Syns at Bryne e det laget Rogaland ska ha i Tippeligaen..

08.feb.2007 @ 13:07:15

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=2609126
hitsimg