TV2Nettavisen

Nøkkelkamper i komminga!

Av Svein Mathisen - 08.aug.2006 @ 13:00:56

Branns siste angrep mot Start varte i nesten førtifem minutter - kun avbrutt av et par nålestikk fra Starts Todi Jónsson. Men Brann tapte fordi de var ubehjelpelige foran mål. Og fordi de er inne i "en vond tid", der marginene går mot bergenserne. Det suverene forspranget er tapt. Lillestrøm puster Brann i nakken. Og nå venter Vålerenga i Oslo. Ny skjebnekamp for Brann.

Fjorårets seriemester raser rett ned i bunnstriden med tap for Brann på Ullevaal. Det blir en superinteressant kamp mellom to lag som har de gode spillerne, som har det store publikum og som har kniven på strupen - hver på sin måte. Kjetil Rekdal sliter i år med sitt Vålerenga. Tidlig exit fra mesterliga-kvalik. Hoseth er borte nå, Skiri er borte, Iversen gikk til RBK. Flo er vel ikke den han var? I det hele tatt er det urolig i Norges mest populære klubb. Ikke at det er noe nytt, det er sånn Vålerenga er. Bare Klanen er konstant. Men i Engas indre krets kreves det positive resultater, og det ganske så kjapt. Det aksepteres ikke at VIF er i bunnsjiktet - bare måneder etter gull og seriemesterskap.

Brann har hatt suksess til nå og alle venter at duppen i formkurven er høyst midlertidig. Antakelig er den det. Brann har vært best til nå i år, de har spilt med fart offensivt. Variert med så forskjellige spillere som Miller og Vaagan Moen på hver sin kant. De har vært uforutsigbare og Martin Andresen har etter hvert vist seg som den sentrale kapteinen han skal være for både Brann og forhåpentligvis også for landslaget. Brann er fremdeles min seriefavoritt.

Lillestrøm har klart å gjøre indre stridigheter til positiv energi. Mifsuds krangel med Rösler betyr vel ingenting når Mifsud er matchvinner både når han blir byttet inn og når han blir byttet ut? Men i lengden kan det slite og dersom Lillestrøm før sesongen er ferdig mister Koren eller Mifsud, eller begge - så er ikke laget like sterkt som det fremstår i dag. Lillestrøm møter Fredrikstad nå og har hengekampen mot Lyn 23. august.

Tromsø får ikke de trepoengerne som de behøver i kampen for å overleve. Hjemme mot Sandefjord skulle de tatt full pott, men det skar seg til slutt. Nå skal Gutan bort - først mot HamKam, så mot Odd. Tromsø MÅ ha fire poeng til sammen i de to oppgjørene - for å henge med. Hvis ikke tror jeg løpet kan være kjørt.

Molde er et annet lag som sliter. Søndag sender TV 2 Moldes kamp mot Rosenborg. Stavrum jobber under press han også. Jeg så Moldes forrige kamp, mot Lyn. Gode spillere som Rudi, Berg Hestad og Hoseth var skygger av seg selv. De kunne så mye bedre før. Klarer Stavrum å få gamle stjerner til å skinne igjen? Han må det dersom ikke Molde skal få pusteproblemer. Og Rosenborg spiser seg innpå tetlagene og bygger selvtillit. Men de er vel svakere enn Brann og Lillestrøm enn så lenge?

"Lokaloppgjørene" mellom Odd og Sandefjord, Start og Viking, Lyn og Stabæk gjør neste serierunde tett og interessant totalt sett. De fleste lag er involvert i topp eller bunn. Det går mot en interessant avslutning på sesongen. Spesielt hvis Start vinner resten av kampene!


Kommentarer:
Postet av: Eirik

Brann spillerene spiller jo norges beste fotball! Rosenborg er på vei mot formen igjen..Lillestrøm blir å regne med..Stabæk og tror jeg..de øvrige 10 lagene må regne med å kjempe i bunnstriden,så jevnt er det i år..Heia Brann!

08.aug.2006 @ 13:23:04
Postet av: geir

Vi så begge kampen av Start mot Brann på søndag, og at Start vinner resten av kampene slik de spiller, er vel like sannsynlig som at italiensk rettsystem fungerer. Har, som du, tro på at Brann skal klare det iår. Brann har vært det beste laget, og selvom de nå sliter litt i motbakke, så er spillet bra. Og med tossen og migeren på benken burde uttellingen også komme. Kampen mot vålerenga blir tøff. Og i kamper der begge lagene "må" vinne, blir det som oftest uavgjort, så også i denne kampen. RBK har noe på gang igjen, men sliter ofte mot Molde, som har en god første 11. Tror molde tar bartegjengen. Tror også at Viking slår Start. Tom Prahl er en taktisk dyktig mann, og jeg tror det blir tungen på vektskålen i det jeg tror blir en jevn og tøff kamp.

08.aug.2006 @ 13:27:22
Postet av:

nei din bøg

08.aug.2006 @ 13:33:33
Postet av: Morten

Grei vurdering,og at bydelslaget vif sliter er det ingen tvil om men du bommer som f når du sier at bare Klanen er konstant! Klanen er jo ikke det det en gang var.Dette har lite å gjøre med det du skriver,jeg er bare møkk lei de som mener klanen er så bra!? Ingen tvil om at Kanari-Fansen er norges beste supportere. Om du mener noen er konstant kan du jo feks si Menigheten for de er vel på alle kampene? Eller Bastionen?For der er det jo 2000 på kampene men Klanen?`Nei der bomma du like mye som jeg kommer til å gjøre da jeg skal skyte lærduer i dag!

08.aug.2006 @ 13:58:49
Postet av: kathrine.

Er du virkelig mer redd for Lsk enn rbk? Rosenborg valset over lsk på lerkendal for 9 dager siden.. rosenborg har 12 poeng på 5 kamper, som gjør de best etter vm-pausen.. bare stabæk er bedre..

men tippeligan er som du sier, gjevnere enn noen gang.. det skal ikke mer enn en forsvarsfeil, en dommertabbe, eller en straffe som er brent som avgjør en kamp.. det blir en spennende høst..

08.aug.2006 @ 13:58:54
Postet av: Superharry

Sitat: "Norges mest populære klubb"? Det var vel å ta i?

08.aug.2006 @ 14:05:32
Postet av: Kenneth

Martin Andresen er iallefall norges beste til å fortelle dommer og motspillere hvordan han vil ha det. Jeg tror ikke han hadde fått plass på Lillestrøm sin midtbane. Wherman og Koren utfyller hverandre bedre. Jeg tror Rosenborg blir den farligste utfordreren til Lillestrøm, også kjemper Brann med Stabæk om bronsen. Tror nok desverre at Brann laget rakner litt nå. Vålerenga i Oslo blir nok også i tøffeste laget, og da står de med 3 strake tap og dårlig selvtillit. Og man skal ikke undervurdere selvtillit, og tilfeldigheter i fotball. Lillestrøm gikk fra å være det beste laget i Norge frem til Stabæk utlignet på overtid på Nadderud i Mai til å ikke vinne kamper før Brann kom på besøk. Nå er Lillestrøm og Rosenborg i flyten, og Brann sliter...

08.aug.2006 @ 14:10:01
Postet av: Blaa

Ser at flere nevner Stabæk som potensiell medaljekanditat, og det er forsåvidt hyggelig. Hvis en derimot tar en titt på Stabæks kampprogram fremover, og ser hvilke bortekamper Stabæk har igjen, så svinner medaljehåpet rimelig raskt. Stabæk tok riktignok 3 poeng mot umulig Odd, men har igjen LSK, RBK, VIF, Viking og Ham Kam borte. Det blir tøft, selv om jeg ikke kan huske sist Stabæk tapte på Lerkendal :).

For de fleste Stabæk supportere er det nok å overleve i år, slik at vi kan debutere på Fornebu Arena som TL-lag.

Jeg tror RBK henter inn både Brann og LSK, og vinner igjen. Hvis ikke, håper jeg Martin får gullet sitt før han returnerer til Stabæk. Er jo en grunn til at han ikke har skrevet ny kontrakt :)

Forza Stabæk

08.aug.2006 @ 15:09:53
Postet av: ooO

problemet til brann er at de ikke har 18k bergensere i ryggen på bortebane. Er ikke bekymret for at vi ikke tar masse poeng hjemme, med borte kan det fort bli under pari. Det skal nevnes at lsk ikke har imponert i det siste selv om de har plukket 6 poeng mot brann og viking. Mot brann var de det svakere laget, men mifsud klarte å utnytte branns eneste forsvarsblemmer i hele kampen. Lsk som lag imponerte IKKE. 2:1 mot viking borte er vel heller ikke så imponerende.

08.aug.2006 @ 16:30:17
Postet av: olveball

jeg tror også at Brann vinner. formen i øyeblikket er for dårlig, men Vålerenga er ikke umulig å slå (for å ta den første kampen først). Ser vi sesongen under ett så langt, har Brann vært bedre enn både RBK og LSK.

08.aug.2006 @ 17:11:51
Postet av: Umanuma

Henger meg på "Norges mest populære lag":

I tilskuertall er RBK Norges mest populære, i antall solgte bortekamper og sesongkort på web-tv og parabol/kabel, tipper jeg Brann, og i besøk på bortekamp muligens Brann/Vif eller Ålesund(!).

Flest supportermedlemmer har kanskje Klanen, men dette har mere med livsstil og image enn med å holde med laget. Klanen støtter klubben Vif, ikke nødvendigvis laget. Dersom en betegner Klanen som noe, så kanskje som "norske supporterklubbers beste merkevare" passer bedre.

08.aug.2006 @ 17:13:22
Postet av: anonym

Hvis Start hadde spilt som Brann på våren så hadde de vunnet gull,men hvis Brann hadde spilt som Start på våren så er det mulig de hadde rykket ned

08.aug.2006 @ 17:57:26
Postet av: Ole GH

"Spesielt hvis Start vinner resten av kampene!"

Måtte du få rett i dette, Matta.

08.aug.2006 @ 19:25:42
Postet av: sjeik it, beibi

Matta, nå har'u tatt a'.

08.aug.2006 @ 20:27:10
Postet av: kristoballen

Brann vinner pga mest rutine og kvalitet i stallen totalt sett. Og Mons Ivar Mjelde. Hvis ikke han blir kåret til ligaens beste trener etter denne sesongen, er det en skandale. Eneste av topptrenerene som virker en smule sympatisk, og han har det som trengs for brann; nemlig bakkekontakt. Vil ellers oppfordre klanen og kanarifansen til brann stadion en gang, for det nytter ikke med et par tusen ihugga fans når resten sitter og hvisker! PÅ brann stadion er det totale trykket høyest, selv om rbk har høyere snitt. Ingen vits i å diskutere det!

08.aug.2006 @ 20:34:45
Postet av: Morten

Du kristoballa! Hvor mange ganger har du vært på kamp? Hvor mye kan du om norsk supporterkultur? Supporterne til brann suger og blir pissa på av 200 kanarifans.At det totale trykket er høyest som du sier er kun pga en bedriten dialekt.Gå å legg deg,det har vært natta for deg lenge!

08.aug.2006 @ 22:21:08
Postet av: monsemann

Enig med kristoballen.
Du Morten--oslo har så mange fine sjapper vi kan spy på,så mange sjapper vi kan sette i brann.Que sera sera Vi pisser på Vålenga-vi tar seriegull Que sera sera..

09.aug.2006 @ 00:39:52
Postet av: Morten

monsemann... dere er 12 år?ok. Om dere vil tro dere har det høyeste trykket så hver så god.Jeg sier bare at brannfansen suger. Husker ikke en gang hva de heter og jeg viste det før. Brann har et bra lag...og det er vel det!

09.aug.2006 @ 14:31:18
Postet av: Tvillingen

Det har dukket opp en diskusjon om hvilken supporterklubb som har mest trøkk... RBK, Klanen, Brann eller Kanarifansen: Klanen er har i nok trøkk, men kjent for mye negativt, RBK har jeg ikke opplevd, og når d gjelder Brann og LSK: Som tilskuer på Brann stadion er jeg skuffet over hvor lite trøkk så mange kan ha..Da de vant 16 mai SÅ overlegent over LSK, og hadde så lite trøkk.. Det er da ingen sak å juble når det er mål og uffe når dommeren "er dum": Brann hadde i sin tid norges beste trøkk.. men spørs om ikke de har stått litt stille: Kanarifansen har de siste årene laget et helt annet konsept.. og har en støtte-kultur og en kontinuell kampstøtte.. med mye positivitet. Det skrytes jo helt fra Newcastle om hva de presterer og hvordan de står fram. Så m t p positivt TRØKK har mange supporterklubber mye å lære når fra K.fansen. Det er nå mitt inntrykk. .. sett fra Bergen

09.aug.2006 @ 16:23:15
Postet av: kristoballen

hehe, trodde du kunne så mye om norsk supporterkultur jeg morten, men når man ikke engang vet navnet på norges beste supportere, så kan man igrunn bare ta kvelden. Jeg har forresten tv volumet på for fullt når jeg ser på kamper fra åråsen (unntatt brann kampen selvfølgelig), for å i det hele tatt høre noe som helst annet enn svein mathisen og co! til og med lerkendal er bedre, og det er no good.

09.aug.2006 @ 16:32:10
Postet av: Tvillingen

Heisann.. kristoballen!
Saklighet er en fin ting: Skjønner du holder til i Bergen du også: Du svarte ikke på mine synspkt i det hele tatt.
Jeg tror K.fansen har større trøkk på Åråsen enn det 15-20tusen har på Stadion. Det må i såfall skyldes at man i Bergen har noe å lære.. og ikke minst d å støtte motgang til medgang. Bergen hadde landets desidert beste supporterklubb for 20 år siden.. Kan dere ha stagnert litt??

09.aug.2006 @ 18:10:26
Postet av: Morten

Ja! Jeg kom på det.Bataljonen.Tenkte en stund at det var Bastionen men det er vel fordi Bataljonen og Bastionen har like mange medlemmer.At Bataljonen ikke kan markedsføre seg selv kan da ikke jeg noe for. Jeg synes de suger. Det er jo hvermansen man hører på brann stadion da Brann leder to null på overtid.
At du går i forsvarspossisjon når du hører sannheten for være deg om det.Jeg sier bare det jeg mener.

10.aug.2006 @ 21:06:34
Postet av: Buffalo Bill

At Vålenga skal være "Norges mest populære klubb" er bare for drøyt å si! De eneste som etter hva jeg forstår liker Enga er klanen, og resten driter vel egentlig i laget. Er ikke mye av spillet deres som skulle tilsi noe annet.
Og når det gjelder Klanen, så er de forbannet oppskrytt. Det beste publikummet finner du i Bergen, den mest trivelige atmosfæren på Marienlyst, det beste laget i Kristiansand. Når det gjelder Klanen, så er de på kamp først og fremst for sin egen del, altså på grunn av Klanen, IKKE Fotball-laget. Klanen er POP, derfor er de store og konstante. At de "følger laget i tykt og tynt" har altså ikke noe med laget å gjøre - så glem dem!

11.aug.2006 @ 00:16:16
Postet av: kristoballen

til tvillingen; tror nok vi skrev innleggene våre ganske så samtidig, hadde ihvertfall ikke lest det før jeg skrev.. men det du sier er jo feil. før start-kampen hadde ikke brann tapt en eneste hjemmekamp på over ett år! og du sier vi ikke støtter laget vårt? når brannspillerne oppsummerer hjemmeseirer, nevner de alltid den 12. mann som en av årsakene til seieren! vil også legge til at det er en unison oppfatning i fotball-norge at brann stadion er den gøyeste arenaen å spille på, pågrunn av atmosfæren og trykket. men når det er sagt, så har jeg hele tiden snakket om totale publikum, og ikke om supporterklubber. bataljonen er stor, men forskjellen på oss bergensere og resten, er at det store publikum er nettop hvermansen. er det feil? slik er det jo i england og alle de andre store ligaene vi ser sånn opp til i norge. supporterklubber er iviktige ja, men de er neimen ikke alt!

11.aug.2006 @ 13:41:56
Postet av: wigga

Slenger meg på debatten her og må si meg enig med kristoballen.. Hvis vi snakker om det totale trøkket er Brann Stadion det stedet i Norge med best stemning når det er på sitt beste.. Likevel kan andre lags hjemmearenaer hevde seg når vi snakker om gjennomsnittlig stemning, men når det tar av på Stadion er det ingen steder i mitt hjemland som kan måle seg med det.. Og det tror jeg vi kan se gjennom alle lags spillere som sier at Brann sine hjemmekamper er blant sesongens høydare.. Og mot dere inhabile bønder som sier at trøkket på lille Åråsen er så bra, det hjelper ikke at lydnivået er høyt når det er trommer som skaper det.. Det hører hjemme i Copa America, ikke i tippeligaen! Og jeg liker ikke når stemningen er så falsk som den er når de holder på med de samme sangene i 10 minutter med taktfaste trommeslag, da er det bedre med de små øyeblikkene hvor det er virkelig lidenskap man gjenspeiler i publikums engasjement.. Det er det på Brann Stadion, som er den stadion som kan måle seg best med engelske stadioner.. Og hvilket annet lag kunne fått frem det samme engasjementet som viste seg på Ullevål den 5. november 2004.. SK Branns tilhengere malte byen rød og overtok Lyns hjemmebane og gjorde Bastionen flau.. Ikke et eneste lag kunne skapt det samme engasjementet! Mitt viktigste poeng er at det er på Brann Stadion man finner de beste øyeblikkene når det gjelder stemning, mens det gjennomsnittlig gjennom en hel sesong kommer flere lag opp i ryggen på de.. Og når vi snakker om trøkk og stemning er det ikke bare supportergjengen vi snakker om, det er hele publikum.. "Brann har kanskje ikke de beste supporterene, men de har det desidert beste publikum!"

12.aug.2006 @ 00:26:05
Postet av: Daniel

Kjernen e goe t å møda opp men når RBK ligge onna me 2 mål eller mer så går de sjølv om d e 15 min igjen. Klanen støtte Vålerenga i medgang å modgang men resten møde ikkje opp for Vålerenga e ikkje så goe nå lenger. Tabte vel 4-5000 tilskuere på skoffanes resultate. Kanarifansen lage go lyd vil eg nå si men for en så stor toppklubb så bør de trekke mer tilskuere enn 6-9000.Bastionen e de einaste som gidde å holda med Lyn men eg lure på koffor. Enig med kristoballen(viss d va navne ditt). Bataljonen lage noge j..... me lyd (før morten rekke å kritisera meg så he eg vore på brann stadion et tosifra antall)PS.Viking å FFK trekke mange tilskuere sjølv om de jør d dårligt så e d positivt

12.aug.2006 @ 18:11:15

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1767383
hitsimg