TV2Nettavisen

Hva sa Materazzi?

Av Svein Mathisen - 10.jul.2006 @ 11:12:00
Hva sa Marco Materazzi? Hva sa han som fikk det til å klikke til de grader for verdens beste fotballspiller?

Det var absurd teater. Fornuften ble knust og jeg ble sittende å måpe da Zidanes skalle traff italieneren som en rambukk. Derfra og ut så jeg finalen i tåkeheimen. Jeg følte på meg at Italia allerede hadde vunnet. De hadde fått det psykologiske overtaket som skulle til. Italia VILLE ha straffer da Frankrikes gjenoppståtte hadde gått ned trappen og i garderoben. Ut med rødt. Bildet på TV var symbolsk. Zidane forsvant ned og ut av bildet med bøyd hode. Han passerte VM-troféet på veien. Kastet ikke et blikk i den retning. Det var over.

Materazzi klarte det ingen forsvarsspillere før ham i VM hadde klart. Han fant Zidanes svake punkt. Han sa ordene som avgjorde finalen. Han var den egentlige matchvinneren. Først headet han Italia til 1-1. Så sendte han Zidane i garderoben. Og selvfølgelig scoret han på straffe. Og Materazzi vil bli husket for det. Men mest for at det var han som provoserte Zidane. Det var han som falt for Zidanes siste heading.

Zidane vil bli husket for så mye mer. Bevegeligheten, balansen, pasningene, de vakre målene og blikket. Et nesten hypnotisk blikk med sansen for det som gjør fotball til kunst. Han er en av de ganske få som løfter fotballspillet opp i kunstens sfære. Han er der oppe i fotballens stjernehimmel sammen med Pelé, Maradona, Cruyff og Beckenbauer. Før springskallen i går beviste Zidane at han fortjener plassen som en av de store.

Men som Maradona hadde Zidane dette vulkanske temperamentet. I går så vi et eksempel på Zidanes selvutslettende tilbøyeligheter. Ingenting annet var viktig. Bare det at Materazzi skulle tas. Der og da. Med verden som vitne smalt det.

Det var nesten utenomjordisk det Zidane presterte i VM. Han kom til Tyskland med dødsannonsen i baklomma. Alle eksperter syntes egentlig at det var trist at vi skulle få se en Zidane i fritt fall i sitt siste VM. Han var ferdig som fotballspiller. Men tause Zidane protesterte ikke. Han svarte med et spill som var helt i egen klasse. Zidane snakket med beina. Og han tok fotballverden med storm. Enda en gang.

Italia vant kanskje fortjent til slutt? Og de jublet som gale. Men «jukset» de Zidane og Frankrike ut av VM? Var det et faktum at ordene som ble sagt - og som felte Zidane - var ledd i en plan for å vinne?

I dag drar italienerne hjem til kampfiksingskandale og en fotballkultur som synes gjennomsyret av fusk og fanteri. Hadde Italia ingen triks med seg fra bakrommet inn i VM? Hvite riddere i blå drakter? Frispark-gjennomgangen viser at Italia er det laget som filmet mest i VM. De var skuespillere og juksemakere hvis det var nødvendig. Men Materazzi filmet ikke. Han ble truffet av lynet og sendt kontant i bakken. Likevel spør vi oss igjen: Hva sa han da det skjedde?

Zidane visste var at han var en halvtime unna tidenes fotball-sorti. Men han stoppet opp og snudde seg. Han skulle fortsatt turen tilbake mot midten. Ordene må ha hatt kraft. De sendte iallfall Zidanes pannebrask rett i Materazzi. Zidanes exit fikk fotballverden til å holde pusten. Springskallen fra Zidane kommer til å bli husket som ett av VM-historiens spesielle øyeblikk. Brå brakk staven, men det var i Norge. Ingen andre vet om det. Alle vet nå om sekundene da det klikket for Zidane i Berlin. Episoden blir en svart flekk på ettermælet til en av tidenes største.

Men det er fotballspilleren Zinedine Zidane jeg kommer til å huske.

Svein M.


Kommentarer:
Postet av: Henke

Etter det Zidane gjorde i går betyr det ikke noen ting hva Materazzi sa. Zidane fortjener ingen stjerne i himmelen. Det jeg bevitnet i går var noe av det mest uintelligente jeg noengang har sett. Materazzi oppførte seg som man kan forvente av han, og sånn han alltid har vært. Men jeg vil aldri snakke om Zidane i positiv sammenheng noen gang igjen.

10.jul.2006 @ 12:04:17
Postet av: jan

Enig i det meste du sier. Men det finnes ingen unnskyldning for springskallen uansett hva som ble sagt. Verbal drittslenging var det verste Kniksen visste,nesten bedre å bli taklet ureglementert. Tipper du har opplevd mye drittsenging opp gjennom tidene også. Du har også gledet meg og andre fotballhjerter med festspill!

10.jul.2006 @ 12:05:36
Postet av: Rikard Wærø

Alle kommer til å spekulere i hva Materazzi sa og jeg tviler på at Zidane kommer til å gå ut med det.

La oss bare slå fast at kommentarene med 99 % sannsynlighet minst hadde en rasistisk undertone. Zidane har bodd lenge nok i Italia til å forstå alle antydninger og ufine slengbemerkninger fra en av verdens mest ufine fotballspillere.

Zizu hadde ikke gått av hengslene for en hvilken som helst kommentar, det er helt sikkert.

10.jul.2006 @ 12:06:05
Postet av: Tor Wæhler

Innlegget ditt trenger egentlig ingen annen kommentar enn at det er veldig godt formulert. Som du skriver, den avsluttende delen av finalen forsvant liksom i tåkeheimen.
Synd, men tilsvarende reaksjon og handling vil man nok oppleve igjen, bare så trist at ved denne anledningen så var det en ekstrem artist og ballkunstner som foresto handlingen.

10.jul.2006 @ 12:13:03
Postet av: Sindre

Enig med Matta. Dette har sin forklaring. Selvsagt er det ikke bra for ettermælet. Men, 10 år i toppen fortjener uansett stjernestatus på lik linje med Pele og Maradona. Og, nå fikk han gullballen også. Fantastisk! Elsker Zidane. Han er kongen. Den overlegent beste i moderne fotball.

10.jul.2006 @ 12:15:55
Postet av: Dag Atle Dreyer

Jeg synes IKKE Zinedine Zidane leverte noe fantastisk VM for Frankrike, selv om man ser bort fra Materazzi-affæren. Zidane har levert på et helt greit nivå, men fortjener overhodet ikke noen gullball. Den får han bare pga. lang og tro tjeneste til fotballen. Både Cannavaro og Pirol er etter mitt hode bedre kandidater. Synd at journalistene stemmer i pausen.

10.jul.2006 @ 12:45:19
URL: http://www.madlail.no
Postet av: Frank

Materazzi kalte Zinedine Zidane en terrorist.

10.jul.2006 @ 12:46:23
Postet av: Erlend

Det Matta ikke får med seg er at ved siden av å være en av historiens beste fotballspillere er han også en av tidenes mest voldsomme fotballspillere.

Det er få andre spillere som har over 20 røde kort i samlinga - hvorav 5 for direkte voldelig oppførsel.
http://worldcup.goal.com/en/articolo.aspx?contenutoid=91061

10.jul.2006 @ 12:56:39
Postet av: Gipper

.Det den hvite ridderen sa er og forblir "juks" slik jeg ser det, Det er liksom en del av en "totalpakke" som stinker dritt hele veien. De vet det er mer enn lett å slippe unna og benytter "triskeriene" for alt det det er verdt !

10.jul.2006 @ 12:59:02
Postet av: Henrik

Vet ikke om Zidane fortjente Gullballen, personlig mener jeg at Fabio Cannavaro holdt høyere standard gjennom VM, men nok om det.

Jeg synes ingen har rett til å kritisere Zidane før vi vet sikkert hva Materazzi faktisk sa til han. For det er det som er problemet, det er det ingen andre som vet utenom Zidane selv, treneren og lagkameratene. Noen ord kan såre mennesker værre enn det hardeste slag ( eller bukkestang ). Jeg sier ikke at det Zidane gjorde var riktig, men hvis jeg får vite sannheten vil jeg kansje si som Domenich "jeg forsvarer det ikke, men jeg forstår hvorfor han gjorde det"

Men jeg tror ikke at Zidanes rykte kommer til å bli svertet for all framtid. Husk at Maradona har blitt tilgitt for handlinger langt værre enn den Zidane utførte. Han vil alltid bli husket som en av de store, kansje ikke den største, men han vil heller ei skjemmes i ders selskap. For det han har oppnådd kan få andre spillere skimte med, og selv om han viste et ukontrolert raseri i løpet av noen få sekunder, vil hans handlinger gjennom flere år som en av de få som holder seg til den gode sportsånd veie opp for hans siste handling på en fotballbane. Det er bare synd det skulle bli en så trist sorti.

10.jul.2006 @ 13:03:22
Postet av: jan

Selvfølgelig fortjener Zidane en plass der oppe blant de store - i hvert fall hvis du fortsatt lar Maradona være der. 'Guds hånd' var juks av verste sort. Maradona ville vært dobbelt så stor i mine øyne hvis han hadde gått bort til dommeren og sagt sannheten. Urederlighet og juks blir altfor lett akseptert når personen bak har en viss status. Det er til å bli kvalm av. Verden sier: Livet er barskt - alle jukser, det er bare å akseptere det. NEI!
Hva gjorde Zidane? Han mistet hodet, men hadde samtidig kontroll nok til ikke å skalle italieneren rett ned og på båre ut. Men han mistet hodet. Det er ikke en kalkulert handling. Å score med hånda (og alle andre kalkulerte handlinger vi ser i fotball) og så ikke si sannheten etterpå er en kalkulert handling. Juks av verste sort. Seier gjennom juks. Og hva er det vi forsøker å lære barna? I så fall - glem det.
Zidanes nedskalling var stygg. Men på den annen side: det var faen så sterkt gjort også! JA! Jeg kan bare gjette på hva Materazzi sa til Zidane. Der og da dreit Zidane i Frankrike, han dreit i VM-tittelen, han dreit i sitt eget ettermæle blant alle verdens moralister. Verdens roligste fotballspiller (hvor mye dritt må han ikke ha tatt i mot opp gjennom årene)sto opp for mora si, søstera si, ungene sine - jeg vet ikke. For seg selv og sine sto han opp. For det var ille det som ble sagt - av Materazzi - prototypen på en ufin sleip italiensk fotballspiller (jeg elsker kreativiteten deres, men jeg hater uærligheten).
Sterkt Zidane! Du ga faen - i din siste kamp. Du valgte æren - den egentlige æren; å ikke ta i mot dritten lenger. Mener jeg det? Ja, for pokker - med hjertet! Men med hodet? Antakelig ikke like mye. Men ikke kom med det der tullet om at vi aldri kan snakke om Zidane i positiv sammenheng igjen. For noe tåkeprat! Det er snever moralisme fra personer som alltid søker det perfekte, men sjelden hos seg selv.
Mennesker gjør feil. Vi er ikke en jevn puls som tikker og går uten variasjoner. Takk og pris. Jeg vil huske Zinedin Zidane som en fotballspiller med hode, hjerte og to fantastiske fotballben. Guds ben!

10.jul.2006 @ 13:04:20
Postet av: forza

Frankrike er verdens beste filme lag - straffen i går var IKKE straffe - og mot portugal filmet henry på en måte som ronaldo kan missunne ham. Se på gjennomgangen rooney fikk etter sitt røde og becks røde mot argenitia husker vel alle. Men nå skal alle eksperter forklare den sinnsyke oppførselen til zidane, isteden for å si som rett er, at han i går var en skam og at det er flaut for frankrike og fotballen og ikke minst ham selv.

10.jul.2006 @ 13:05:25
Postet av: Kjell

Jeg tror Zidane står på lista til den spanske dopinglegen. Der skal det være kjente fotballspillere. Selv om han var utenfor mistanke var han med på Jubentus-laget som antakelig ble systematisk dopa på slutten av 90 tallet, og for å komme tilbake som spilleren han var har han gjort det samme igjen. Det var også dette kommentaren til Materazzi gikk på.

10.jul.2006 @ 13:09:35
Postet av: B. Berntsen

Endelig fikk vi se Zizou's sanne jeg. Selv om alle "eksperter" har gitt han en plass på stjernehimmelen sammen med Pele, Cruyff og de andre så er det som doperen og den usympatiske voldsmannen som mistet hodet da vi minst ventet det som jeg vil huske han.

Tror dere virkelig at han dere har opphøyet til "nesten Gud" var dum og uvitende om at han ble dopet i Juventus?
Hvem husker ikke den forferdelige og totalt umotiverte nedskallingen av en liggende HSV spiller i Torino i CL i 2000? Der Zinedane kan prise seg lykkelig at han reiste seg igjen. Og ikke minst stemplingen mot Saudi i VM på hjemmebane i 1998 som ga han direkte rødt?

Matta, med all respekt, tenk deg om en gang til, vil du at en en har en relativt laidback holdning til om han doper seg eller ei og som har ved gjentatte anledninger har vist seg som en voldsmann på banen skal være forbilde for unge fotballspillere?
Zizou var i sine beste dager på høyde med de beste, men med sine voldelige tendenser og som doper blir han i beste fall en spiller som av og til var god.
Svein, som journalist bør du nok ta med alle aspekter i dine karakteristikk av han og ikke la deg rive med av noen kampers brukbar innsats før du gir han en plass på stjernehimmelen. Som gammel spiller burde du vite at alle er ansvarlige for sine egne handlinger, det er tåpelig å antyde at Matterazzi var skyld i dette selv.
Zidane var dessverre aldri mer enn et stjerneskudd som vant et VM og et EM, han vant aldri fotballhjertet mitt...
Eier han litt skamvett leverer han gullballen tilbake, da kan han i det minste redde litt av æren.

10.jul.2006 @ 13:09:52
Postet av: Lars

Håpløst å linke denne episoden med Zinedane til kampfiksingssaken i Juventus, og dermed generalisere alle Italienere som juksemakere. Frankrike er etter min mening det laget som i størst utstrekning har filmet seg til resultater i VM 2006. Etter hva jeg kan huske har fotballeuropa vært rystet av en kampfiksingsskandale en gang tidligere. Det var i -94 og gjaldt da Olympic Marseilles.

10.jul.2006 @ 13:25:56
Postet av: Marius

Det finnes kun en håndfull spillere som i nyere tid har kunnet gjennomføre de bragdene som vi har sett av Zizou. Det er mange fotballstorheter gjennom tidene, og alle har sine spillere som revolusjerte måten å tenke fotball på og spillestil. Maradona var en gud, ingen over og ingen ved siden, han var rett og slett rå! Pelè var en storhet verden sent vil glemme og Beckenbauer var i en klasse for seg selv. I løpet av dette fotball VM 2006 har enda en spiller klatret opp i disse skyer og foreviget seg som en av tidenes aller største fotballspillere. Hvor ball og kunst kommer sammen og kløkt og visdom knyttet tett til kunnskaper har gitt oss den mest komplette spiller i nyere tid.

At avslutningen på det hele skulle vise seg å være en springskalle, ser jeg lett bort ifra. Det å beskylde Italienere for ALLTID å jukse, er vel kanskje litt drøyt, men det er intet unntak i fotball som i andre idretter, at det jukses. Og juks og fanteri, flaks og uflaks hører rett og slett med i sporten vi alle elsker. Det er jo en grunn til at den er så populær...

Allikevel vil jeg påstå ingen annen i nyere tid har gjort noe slikt som det Zinedine Zidane har gjort. Han er stor, størst og kunstneren som ingen vil glemme. Det er trist at epoken er over.

10.jul.2006 @ 13:30:51
Postet av: I vincitori

Svein Mathiesen, du har vært den beste sidekommentatoren i dette VM men denne bloggen var virkelig triste greier. "Frispark-gjennomgangen viser at Italia er det laget som filmet mest i VM", hvor i huleste har du dette fra? Jeg tviler sterkt på at veldig mange sitter igjen med inntrykket av at Italia har filmet spesielt mye, tvert i mot tror jeg de fleste med redeligheten i behold vil si at Italia i dette VM har vært et mer fairspillende lag enn tidligere. Og så til Zidane-saken, hvorfor er alle så opptatt av hva Materazzi sa??? Det Zidane gjorde gjør man ikke i en fotballkamp. Punktum. Og hadde handlingen vært utført av en mer anonym spiller, f.eks. Diarra eller Gallas, ville ingen i verden brydd seg noe større om ordvekslingen som fant sted forut for overfallet. Og kanskje de var like gode i munnbruken begge to? Ingen vet, og det gir ingen mening i å spekulere i dette.

Det som virkelig er nedslående og uventet fra Svein Mathiesen, i den posisjon han har som fotballekspert og -kommentator, er at han går langt i å antyde at Italia vinner VM som ledd i en jukse-/fiksestrategi. Alle jeg snakker med mener at Italia har vist nye og positive takter, angrepsvillig, kreativ fotball kombinert med et bunnsolid forsvar, og med langt mindre av filming, uthaling, uærlighet etc som Italia dessverre er (også noe ufortjent) kjent for fra tidligere. Det er så ufattelig skuffende og stusselig, ja, det virker nesten som en sutrende dårlig taper vi har med å gjøre, når du, Svein Mathiesen, velger å fokusere på kampfiksing-skandalene, såkalt filming og skuespill, i stedet for å hylle en verdig vinner. Og du hiver deg på den uforståelige Zidane-gudedyrkelsen, dvs. jeg innser at han er en stor spiller, men i dette VM har skrytet virkelig kommet helt ut av proporsjoner. Han spilte en god og en middels god kamp og får gullballen? Trist for de som VM SETT UNDER ETT var langt bedre enn ham, f.eks. Cannavaro.

10.jul.2006 @ 13:46:04
Postet av: Rune

Hvis Zidane skal beskrives som en fotball-kunstner, så husk også at kunstnere generelt sett ikke alltid er blant de mest fornuftige; det kreves andre ting enn fornuft osv for å være kunstner, og fotballspiller.
Zidane kunne aldri oppnådd alt det han har oppnådd uten lidenskap for sporten, og dermed også temperament - akkurat det siste har han vel stort sett holdt under kontroll, helt til Materazzi trykket strategisk på alle de rette knappene.

Det vil alltid være lettere å ødelegge noe fremfor å skape noe, ikke minst innen kunst. Det kreves mye mer å skape noe fint, mens selv det mest primitive kan ødelegge alt sammen.

10.jul.2006 @ 13:58:31
Postet av: svein matta

zidane kommer til å bli husket for denne situasjonen, dessverre..

10.jul.2006 @ 14:06:15
Postet av: Sondre Moe Jensen

Jeg har altid likt fotballspilleren Zidane, men når han slutter å spille fotball å istedet prøve å `ta livet` av Materazzi så hater jeg han. Dette viser bare hvilke problemer Zidane har. Det første jeg kommer til å tenke når noen sier Zidane er denne sitvasjonen, dessverre. Jeg forsvarer for all del ikke Materazzi, men man kan jo ikke forvente noe annet fra han.

10.jul.2006 @ 14:15:13
Postet av: Hugs

Hugs veit hva som ble sagt til Zidane...
Materazzi sa 2 ting til Zidane.

Når Zidane gikk bortover:
Materazzi: Fikk du bakoversveis eller?
Zidane: Hva var det du sa???!
Materazzi: Ikke vær så hårsår a...!

Bang :P

10.jul.2006 @ 14:16:22
Postet av: Sondre Moe Jensen

Marco Materazzi skal ha kalt Zidane «terrorist» - med henvisning til den franske kapteinens algeriske bakgrunn og muslimske tro.

Det skulle så lite til for at han klikket? huff huff :(

10.jul.2006 @ 14:51:58
Postet av: MK

Din taper hva er det du snakker om så lite...

Jævla tulling.

10.jul.2006 @ 15:07:26
Postet av: JBP

Hva som ble sagt har vel egentlig ikke noe å si. Alle som har sparket fotball har vel fått slengt drtitt etter seg?! Men det er ikke mange som skaller ned folk. Zidane er vel ikke akkurat borte han heller. Italia vant fortjent. Frankrike har ikke spillt så godt i dette vm. Eller hva matta?

10.jul.2006 @ 15:32:00
Postet av: Johannod

Zinedine Zidane = Blant verdens beste fotballspillere!

Siterer en kommentar fra en TV-seer i et forum:

"Det eneste som er skittnere enn det Z.Z gjor, er 11 spillere med ett italiensk flagg på drakten."

10.jul.2006 @ 15:54:23
Postet av: Hans

Enig med Henke. Det Zidane gjorde, kommer for meg til å overskygge alt han tidligere har gjort. Forbanna drittsekk. God med ballen, for all del, men en av de største klysene fotballen noen gang har sett, noe jeg mente selv før han skallet til Materazzi. Takk Gud for at Zidane er ute av fotballen. Sprer bare kvalme.

10.jul.2006 @ 16:20:18
Postet av: jbp

enig med deg hans

10.jul.2006 @ 16:39:46
Postet av: Trallala

La oss snu rollene litt om, hvorfor ikke: Om Materazzi hadde skallet til Zidane og blitt utvist, hva hadde da skjedd i etterkant? Zidanes kjeft gikk tross alt i ett den òg igjennom hele kampen. Hva hadde Truls Dæhli spurt seg selv, da? Det hadde nok ikke vært "hva var det Zidane sa?", men mer i retning "hva foregår oppe i hodet til denne galne italieneren?". Forskjellsbehandling? Ja. Rettferdig? Nei. Spør du meg.

Tillat meg å komme med en ny sammenligning, nemlig under et visst europamesterskap for to år siden. Francesco Totti ladet kanonen med en spyttklyse rett i fleisen på dansken Christian Poulsen. Hva var debatten da? Jo, fraværende. Ingen lurte på hvorfor Totti gjorde som han gjorde, det var opplest og vedtatt at romeren er en tulling, en apekatt, en lama, ja, en skam for fotballen. Ingen tenkte på hva Poulsen hadde gjort som provoserte frem spyttklatten. Poulsen var offeret, Totti var alene den store bøllen. Slik mange fremstiller det nå, virker det som om Zidane var offeret, mens det var Materazzi som var syndebukken. Mange gjemmer seg bak det at Materazzi er en drittsekk av natur, og dermed er det enkelt å legge skylden på ham. Men hva med Poulsen? Den største kødden som noengang har vært innom tysk fotball, mannen som var forhatt blant egne lagkamerater i Schalke. Ville det ikke vært sannsynlig at han hadde gjort noe galt i forkant? Jo.

Da er det store spørsmålet: Hvorfor slik en forskjellsbehandling? Hvorfor hyller folk Zidane som en stor fotballspiller, selv etter dette? Hvorfor sier alle "jeg håper inderlig dette ikke skader ettermælet til denne fantastiske spilleren", mens Totti ble hånet på det groveste etter spytteepisoden, og blir det fortsatt? Svaret må jo være navnet, og hva de har gjort tidligere. Zidane har vunnet mye mer enn Totti og Materazzi, og har et mye større navn i internasjonal fotball. Men er det nok til å unnskylde slik en primitiv og voldelig oppførsel? Snarere tvert imot, sier jeg. For hvor mange barn og unge har Marco Materazzi som sitt store forbilde som fotballspiller? Svært få. Hvor mange unge skulle ønske de var akkurat som Francesco Totti? Sikkert noen, men langt ifra så mange som forguder Zidane. Han er forbildet til millioner av unge rundt om i hele verden, og angrep en motspiller foran 1,3 milliarder tilskuere. Hvordan påvirker dette de små som ser på? Spesielt når omtrent ingen fordømmer hva han gjorde på det sterkeste, men fokuserer mer på hvorfor han gjorde det. Når folk sier at "de forstår hvorfor han gjorde det, men aksepterer det ikke" og annet tull. Hva Zidane gjorde i går, var det mest skammelige jeg noen gang har sett på en fotballbane. Og skal Totti huskes for spyttklysen, skal i hvert fall Zidane huskes for overfallet på Materazzi. La oss inderlig håpe det.

10.jul.2006 @ 16:58:05
Postet av: Sondre Moe Jensen

Zidane er en sur gammel tulling, som ikke tåler noe. Jeg spiller selv fotball å vist noen hadde kaldt meg noe(uansett hva det måtte være) så hadde jeg overhørt det, og det hadde sikkert alle andre normale folk også.

10.jul.2006 @ 17:24:27
Postet av: Simen

Jeg synes det er feil og kritisere Zidane for Knockouten han gjorde på Materazzi... Jeg vet bedre enn de fleste at Ett ord er mer dødlig enn 100 slag. og ser ut til at materazzi fant den ENE tingen som fikk Zidane til og reagere som han gjorde... Og jeg synes faktisk at intill man vet hva Materazzi sa... så støtter jeg det Zidane gjorde, Problemet her er at dere andre som skriver sånne kommentarer om at han går over streken... tydligvis aldri har vært i den situasjonen selv, Pleide og spille fotball før jeg... (keeper) ble stempla i hue, kasta inn i stanga og dytta ned i gjørma... det var en del av spillet... MEN, Det var en gang... (min siste kamp) så kom en av motstander lagets spisser, Med en kommentar så sårende... at jeg gikk til angrep... Han har heller aldri spilt fotball siden. nå, JEG har vært i akuratt samme situasjon som Zidane var i... Men dere har ikke det så dere kan faen meg ikke vite hva dere snakker om før dere vet hvordan det er!

10.jul.2006 @ 17:50:38
Postet av: Simen

Og for og si det sånn... Maradonna er til den dag i dag husket for sin "Hand of God" men han er uansett sett på som den beste fotballspilleren gjennom tidene

10.jul.2006 @ 17:53:27
Postet av: Trallala

Til Simen

Jeg har også spilt fotball selv (noe jeg tror de fleste her inne har, på et eller annet nivå), og var selv midtstopper. Jeg har også opplevd forskjellige kommentarer, blant annet en gang da moderen min stod og så på (jeg har bare spilt på juniornivå), noe en spiss på motstanderlaget oppdaget. Han fant på en relativt vulgær kommentar angående det, hva han sa skal jeg ikke gå videre inn på, og sa det til meg etter at jeg nettopp hadde fått ham i bakken og gitt laget hans frispark. Likevel vurderte jeg aldri å gå til angrep på fyren, men var heller bare litt ekstra hard mot ham i neste duell. Så å si at vi andre "faen deg ikke vet hva vi snakker om" blir litt i lengste laget. Det kan hende du, sammen med Zidane, har en svært kort lunte, men det betyr ikke at alle vi andre ville gjort det samme som deg.

10.jul.2006 @ 18:03:36
Postet av:

Men «jukset» de Zidane og Frankrike ut av VM? Var det et faktum at ordene som ble sagt - og som felte Zidane - var ledd i en plan for å vinne?

Morsomste og tåpligste poenget jeg har lest på lenge! SELVEFØLGELIG hadde de planlagt dette, alle må jo ha sett det. Det var ikke noe som skjedde spontant etter ordveksling mellom disse to, hva tror du? Herregud.

10.jul.2006 @ 19:55:46
Postet av: Simen

Det at man har kort lunte eller ei det spiller ingen rolle... la oss si at f.eks. han sa at han rævkjører morra di hver dag mens faren din runker etter det da... hadde du fortsatt bare lata som ingenting? nei trukke det

10.jul.2006 @ 20:29:30
Postet av: Trallala

Om en lavpannet tulling kommer og sier noe i den duren, er det heller ikke noen grunn til å gå til angrep. Det er snarere en grunn til å flire av noe så tragisk, at den verste fornærmelsen han kommer på er noe såpass lite fantasifullt som det. Ingen grunn til å synke ned på hans nivå av det.

10.jul.2006 @ 21:31:53
Postet av: Jonny

Det vi egentlig bør diskutere er fotballens ettermæle. Fotballen - som så mange andre steder i samfunnet bli mer og mer skitten. At det er det publikum ikke kan se og høre som bestemmer kamputfallet er i beste fall en tragedie. Spillet er genialt - men at utøvere med dårlig moral skal ødelegge dette kunstverket er skammelig. Zidane er verdens beste fotballspiller gjennom tidene - foran både Pelè og Maradonna - røde kort eller ikke!
Skittkastingen bør også få konsekvenser på lik linje med voldelige hendelser. Gi alle spillerene en "mygg" på lik linje med dommerene - jeg tror vi som tilskuere ville blitt sjokkert over hva som virkelig foregår i en kamp som den vi så på søndag. Hvorfor skal oppførsel som ikke aksepteres noe annet sted i samfunnet aksepteres på idrettsbanen? Nei, vi snakker ikke om Zidanes ettermæle i dag - vi bør snakke om fotballens ettermæle - det som skjedde søndag var en falitterklæring for fotballen som verdens kanskje største idrett!!

10.jul.2006 @ 21:47:58
Postet av: Fosbal

Saken er ferdig og spillerene brukte hode like mye, men Zidane kunne vært litt mindre brutal.
Det er usportslig og helt galt det som han gjorde.
Jeg mener at Frankrike hadde en mulighet til å vinne denne kampen og Zidane kunne ha vært "opphøyd til gudene" som det er blitt omtalt her.

10.jul.2006 @ 22:48:57
Postet av: Gjertrud Kurtilsen

Bryr meg ikke en fasade om Fotball, alt jeg setter mine livsmål om er omkring den fantastiske og facinerende Personal Computer verden, tvert imot fotball.. Men mens jeg er her.. Hva er leggbeskyttelse? Har skjønt at det er en u-datafiksert-beskyttelse-ting. Er det en slags virusbeskyttelse? Go Fosbal!

10.jul.2006 @ 23:10:56
Postet av: Ole

Hvordan kan vi være så skråsikker på at det var Materazzi som begynte det hele? Det kan jo hende at det var Zidane som først begynte å slenge dritt til italieneren, som siden tok igjen, men med litt verre ordbruk, noe som gjorde at det klikket for Zizou. Han er jo tross alt typen til det, denne mannen. Er du dum nok til å stange ned en motstander i en VM-finale, er du absolutt dum nok til å terge på deg Materazzi, en du virkelig ikke vil tirre. Nei, denne sympatien med denne franske klysen går over alle kosteskaft.

10.jul.2006 @ 23:39:28
Postet av: Simen

Til Fosbal...

Usportslig hva? hvis det Zidane gjorde var usportslig... hva var da det Materazzi gjodre da? Det du sier nå er at siden zidane gikk fysisk til angrep... så bør han få skylda... mens Materazzi som gikk mentalt til angrep hadde ikke noe med det og gjøre!?

11.jul.2006 @ 21:38:24
Postet av: Fuzbal

Jeg forsvarer ikke hva Zidane gjorde, og er heller ikke med på noen hat kampanje mot Materazzi.

MEN! Mener enkelte virkelig at man i det virkelige liv, og på en sportsarena skal finne seg i at andre si hva som helst til deg?

Her kan de enkelte gå i seg selv og prøve å tenke hvorledes man ville ha reagert om en selv eller ens familie hadde blitt æresskjelt på det groveste. Det er klart at dette ville de fleste ha reagert på, og ikke minst trolig i en opphetet situasjon - selv om voldelig oppførsel som reaksjon ikke er noe vi kan akseptere.

Poenget er faktisk at på fotballbanen er det nettopp provokasjonen som er hensikten til motspiller, i dette tilfellet Matarazzi, men noen mangler desverre de naturlige sperrene som de aller fleste spillere og vanlige mennesker har mot å tråkke for langt over grensen med fornærmelig språkbruk og oppførsel.

Dersom Matarazzi (det vet vi ikke og får kanskje aldri vite) har sagt noe i nærheten av det enkelte hevder at han har sagt er det ikke vanskelig å forstå at Zidane mistet besinnelsen.

Nå vet vi fra før at Italienerne har vært kjent for litt ufine triks på fotballbanen, og det verserer akkurat nå en stor korrupsjonssak som iallefall indirekte involverer flere av de Italienske spillerne. Og, dersom Italias spillere også systematisk tyr til grov utskjelling av motspillere burde etterhvert FIFA komme på banen.

Kanskje Matarazzi, som muligens er en hyggelig mann utenfor fotballbanen, burde be Zidane direkte og offentlig om unnskyldning - dersom han har sagt noe av det som antydes?

Isåfall burde og ville nok også Zidane kunne beklage sin reaksjon...

11.jul.2006 @ 22:13:49
Postet av: Fuzbal

Bare en liten oppklaring.

Fuzbal er ikke sammme debattant som Fosbal.

11.jul.2006 @ 22:18:27
Postet av: Sindre

"Zidane visste var at han var en halvtime unna tidenes fotball-sorti. Men han stoppet opp og snudde seg. Han skulle fortsatt turen tilbake mot midten. Ordene må ha hatt kraft. De sendte iallfall Zidanes pannebrask rett i Materazzi."

Er det egentlig så nødvendig at Materazzi sa noe veldig alvorlig? Zidane har jo tidligere vist at han er en meget mentalt ustabil person, med gjentatte meningsløse overfall opp igjennom karrieren. Tror du den liggende Saudi-araberen Zidane stemplet så det sved, sa noe spesielt fornærmende til denne franske tullingen? Tviler på det. Sannsynligvis sa Materazzi noe helt ufarlig og vanlig for en fotballspiller å gjøre, som for eksempel å erte ham for en bom tidligere i kampen. Zidane så sitt snitt til å utøve litt blind vold som han er så glad i, og siden legge skylden over på en som allerede har et ganske frynsete rykte. Han visste det ville bli ord mot ord, og hvem vil man vanligvis stole på? Mannen som er kåret til verdens beste fotballspiller tre ganger, eller mannen som kalles "Dyret" i hjemlandet? Sannsynligvis er Materazzi for en gangs skyld uskyldig, men det bryr ikke verden seg om. For Zidane er Zidane, og Materazzi er Materazzi. Idioti.

13.jul.2006 @ 00:10:05
Postet av: Oluf

Hater Zidane!

13.jul.2006 @ 00:14:23
Postet av: Zico

Jeg fatter egentlig ikke hvorfor det brukes så mye plass på denne saken.. Hva Materazzi sa eller ikke sa har underordnet betydning. Han ble skallet ned. Hadde det vært en mindre profilert spiller enn Zidane hadde dette ikke vært noe tema. Det er mange som har vært i samme situasjon som disse to, men noen unskyldning for uttalte ord har da aldri vært noen formidlende omstendighet.. Et minus til Zidane som falt for eget sverd.

13.jul.2006 @ 22:36:21
Postet av: Derrick

"nesten utenomjordisk det Zidane gjorde i VM"....tar vel i en smule her, Mathisen?

14.jul.2006 @ 14:24:37
Postet av: MK

Postet av: Derrick
"nesten utenomjordisk det Zidane gjorde i VM"....tar vel i en smule her, Mathisen?

Nei din taper... Er helt riktig det han sier

16.jul.2006 @ 02:23:33
Postet av: Nuno

Herlig at Zidane tok igjen mot MOBBEREN Matterazzi! Er det den type drittslenging vi vil ha på en fotballbane? Neitakk!
Få vekk typer som Materazzi!
Zidane er den beste uansett!

18.jul.2006 @ 17:50:37
Postet av: Mia

Zizou fortjente gullballen. Materazzi fortjente nedskallingen. Italia fortjente gullet. Er ikke alt greit, da? De fikk alle som de fortjente. Jeg siterer Åge Hariede: "Materazzi er farligere enn en psykopat med øks."

01.aug.2006 @ 19:52:08
Postet av: jens den 2, kongen av zaba

han sa;sønn av en terroristhore

15.aug.2006 @ 15:37:14
Postet av: Dag

Frankrike burde vunnet,og Zidane burde fått gult kort!!!!!!!!

15.sep.2006 @ 21:18:59
Postet av: Juda

Zinedine Zidane er jævla oppskrytt.

Og litt av ein gris også.

01.nov.2006 @ 21:53:08

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1602733
hitsimg