TV2Nettavisen

Rosenborg sniker seg innpå

Av Svein Mathisen - 14.aug.2006 @ 18:09:02

Brann tapte mot Enga. Lillestrøm rotet seg bort mot Fredrikstad. Men Rosenborg holder stø kurs.

Trønderne cruiset til seier mot Molde - anført av Daniel Braaten. Daniel skjøt vakkert i vinkelen etter en spurt fra midten. Haninspirerte sine lagkamerater til en god kamp. Steffen Iversen var god sammen med ham der framme og Christer Basma var sjef i midtforsvaret. På midten opererte Tettey og Ciljan Skjelbred i stor stil etter pause. Strand var frisk. Rosenborg liknet et vinnerlag på Aker Stadion. Men er laget, midt inne i generasjonsskiftet - godt nok for gull? Tvilsomt.


Motstander Molde var bedre enn sist, mot Lyn, men det holder ikke når Bondeviks og Røkkes lag ikke har scoret i løpet av de fire siste kampene. Det går vel mot nedrykk til laget med Norges fineste stadion?


Brann, på tabelltoppen, trøster seg med at laget snart snur den vonde trenden.."Vi spiller like godt som før, men vinner bare ikke, marginene er ikke på vår side" - sier noen. "Slapp av, Rekdal sier Brann vinner serien", trøster andre seg med.

OK, men forsiktig nå, kjære bergensere. Tre tapte kamper på rad er urovekkende. Brann må inn på vinnersporet igjen, fortere enn svint. Full pott mot Molde neste gang er et "must". Og ingen kamper er lette i tippeligaen. Molde viste mot RBK at de kan. Holder det til poeng mot usikre Brann?

Jevnheten i serien bekreftes av en tabell som er tettere enn køene på Gardermoen. Jeg har til nå trodd at Brann ville vinne greit i år. Det var før tre tap. Nå har tvilen sneket seg inn. Fremdeles er Brann min favoritt, men jeg tipper bergenserne vinner etter en neglebitende høst med heftig fight helt til siste serieomgang.
Med i gullkampen er Rosenborg, Lillestrøm, Brann og - Stabæk.

Stabæk framstår nå som årets overraskelse for meg. Etter at HamKam og Sandefjord har roet seg litt. Og hva så med Tromsø? Gutan har vært i kjelleren i hele sommer, men nå har de passert Viking og Tromsø på vei opp trappa. Nilsen-effekten i år igjen?

Viking har kjøpt inn dyrt, men har stupt som en Stuka ned til sisteplass, sammen med Molde. Det harmonerer ikke med ambisjonene i Stavanger. Prahl er en dyr trener for Viking, men akkurat nå står han ikke høyt i kurs. Og sjekk Vikings to neste motstandere: Vålerenga (hjemme) og Molde (borte). Vikingene må spise rød fluesopp og kjempe som berserker for å overleve. Seier i de to neste er Prahls og Vikings sjanse.

Terminlista forteller også at Viking har en vanskelig avslutning på sesongen: Viking møter Rosenborg borte i nest-siste serierunde og Brann hjemme i siste serierunde. Kanskje ikke de to lagene jeg allerhelst ville møtt mot slutten av serien - i kampen for å overleve?

Svein M.


Kommentarer:
Postet av: Morten

Det er det samme hvordan lag man møter. Det viser tabellen. Hadde vært artig å se molde rykke ned.Et lag helt uten sjarm og en by som er totalt uintressert i fotball.Hadde det ikke vært for røkke sier nå jeg..Viking er jeg meget overasket over at ligger så lavt på tabellen.Det har vært årets bombe til nå.

14.aug.2006 @ 19:51:06
Postet av: jens den 2, kongen av zaba

At brann skulle være ustabile etter ferien var ingen bombe for meg og nå tror jeg de taper gull. Svakheten til brann er at de ikke klarer å prestere godt i en hel sesong. Skal de vinne gull så kan de ikke storspille i 1.halvdel for så drite seg ut i 2.halvdel. Håper så j...li at viking rykker ned og at brann tar gull(jeg er jo eksbergenser). Hvis rbk skal ta gull så må de ha tørum og ikke høgmo som trener.Håper at TIL og rykker ned,men jeg tror at molde ,ffk rykker ned og så havner viking på kvaliken og slår bodø/glimt. TIL berger plassen med et nødskrik

15.aug.2006 @ 02:13:01
Postet av: Gul makt

Morsomt at de såkalte ekspertene igjen er sikre på at Rosenborg er bunnsolide etter litt mevind de siste rundene. Er det gullfisk hoder på alle?

Er forresten ledig de fleste helger, når tv2 skal ansette de neste 15 ekspertene

15.aug.2006 @ 08:06:19
Postet av: Johnny Vangsetermoen

"Og hva så med Tromsø? Gutan har vært i kjelleren i hele sommer, men nå har de passert Viking og Tromsø på vei opp trappa."

Passert seg selv på vei opp trappa? Hvordan gjør man det?

16.aug.2006 @ 08:44:17
Postet av: Roar

Med all respekt for deg selv, hvordan kan du sitte i studio som ekspert og mene at du vet bedre enn ALLE andre og tar enkle "dumme" konklusjoner om at det var feil og det var en riktig avgjørelse???!?!?! Få deg en ny jobb!!

28.aug.2006 @ 18:15:53

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1807973
hitsimg