TV2Nettavisen

Odd overrasker alle

Av Svein Mathisen - 18.mai.2006 @ 11:47:37
Forhåndstippet i kjelleren på tabellen. Men Odd har foreløpig gjort alle forhåndstips til skamme.

Tirsdag "stjal" de et poeng mot Rosenborg i Trondheim. Odd er på tredjeplass i Tippeligaen. De har spilt kynisk fra første spark på ballen i år. I første seriekamp på Ullevaal var det fjorårsmester Vålerengen som ikke klarte å passere et bastant Odd-forsvar. Tirsdag var det Rosenborg. Innimellom har Odd spilt strålende på hjemmebane. De overrasker alle, utenom egne fans.

Noen hevder at Odd har "rygget" til sin tredjeplass, men faktum er at de har overbevist stort til nå, spilt godt på eget gress og har vært utrolig disiplinerte når de har reist fra Skien. Selvfølgelig har kapteinen styrt skuta med sikker hånd. Fra sin dype posisjon på midten har Tommy Svindal Larsen på bortebane vært like kynisk som han var i mange kamper som kaptein for Nürnberg i Bundesliga. Odd er ubeseiret til nå, men Tommy innrømmer at de må legge om stilen noe for å holde posisjonen. Vi må våge mer, sier Tommy, og varsler med det mer offensiv satsing på utebane?

Her vil det være et klassisk tilfelle av "conflict of interest". Kynisme, gjerrig spill og fortsatt mange poeng - eller mer åpen fotball der underholdningen kommer i første rekke? Trener Sandstø og kaptein Tommy kommer til å overveie dette nøye før de to neste kampene: Tør Odd satse knallhardt offensivt hjemme mot Brann 21. mai? De kommer til å prøve. Men så borte mot Viking 28. mai? Er det her Odd skal prøve "hjemmetaktikk" borte?

Selvfølgelig vil Sandstø og Tommy ha begge deler; poeng og underholdning, men er det nødvendig når poengene strømmer inn likevel? Sett i lys av at Odd mistet Occean, Suffo, Fevang, Flindt Bjerg og Bent Inge Johnsen i fjor og erstattet "stjernene" med mer "anonyme" spillere - så har skienslaget nesten overprestert til nå. Holder Odd helt ut? Har de bredde nok i stallen til å fortsette kjøret?

De to neste kampene vil gi oss mange svar. Toppkampen mot formlaget Brann søndag blir en gyser. Hvordan vil Tommy styre sitt kjære Odd til seier her? Vil han flytte seg høyere opp i banen og frigjøre sin offensive kraft som han har gjort på hjemmebane tidligere i år? Ingen norske midtbanespillere (muligens Strømstad eller Andresen?) her hjemme har de samme egenskapene som Tommy. Han er ekspert på å "tre" pasninger gjennom motstandernes forsvar. Han skrur ballen begge veier, med utsiden og innsiden. Han er nesten brasiliansk i tilslaget. Og både Sandstø og Hareide er glade for at Tommy nå er i form. Farlig på frispark er han også.

Tommy styrer Odd, men han har et LAG med seg. Bakerst står Rune Almenning Jarstein og overbeviser stort. I midtforsvaret har Pelle Nilsson spilt seg til stjernestatus og topplasseringer på spillerbørsene. Et fantastisk mål mot Lyn var kremen på kaken, og når du er forsvarssjef og har sluppet inn fire mål, to spillemål og to straffer, etter åtte kamper i Tippeligaen - ja da da forstår hele fotball-Norge at forsvaret til Odd er bastant og godt. Tallene fortjener respekt. Mange mener at Pelle Nilsson burde vært med Sverige til VM.

Framover er både de Ornelas og Tschoyi blant de offensive krefter som Tommy Svindal Larsen frigjør med sine finurlige pasninger.

Uansett - Brann hjemme blir første eksamen for Odd. HamKam og Sandefjord er slått til nå i hjemmekampene, det ble 0-0 mot Molde. Klarer Pelle Nilsson og Odd å stoppe Branns målkåte skotter? Vi ser fram til toppkampen søndag. Da stilner Odd de siste tvilerne?

Kommentarer:
Postet av: jens

Endelig en lang og veloverveid kommentar om ODD. Enig i det meste - de 2 neste kampene blir avgjørende og vil vise mye om hvor gode de egentlig er.
ODDs suksesskriterier i år:
- Alt det nevnte av Matta.
-norges beste keeper - forsvar - midtbanegeneral.
- Spillerne skryter av nivået på treningene
- Noe av de beste O2 målinger som er gjort på Toppidrettsenteret av fotball lag.
- Blitt kvitt spillere som trakk treningene ned
- Watson kommer nå inn som spiss og skaper ting på egen hånd.
- Gode junior spillere som bare blir bedre og bedre fremover
- Snitt alder på laget: 23 år
- Ny stadion er på veg
- Har rekruttering fra Pors i 1. divisjon, flere i 2. divisjon og en haug i 3. divisjon -> Hvilke andre eliteserielag har dette???
- ODDs juniorer hevder seg altid i Junior NM
- har drillet inn flere spillesystem
- Slipper mas fra media

18.mai.2006 @ 12:26:44
Postet av: Stian

Takker matta for at d er noen som kan si noe positivt om odd.
På tide spør du med.
avisene skriver jo ingenting.
Vinner odd så har motstanderene spilt dårlig eller hatt en dårlig dag taper odd så er d bare negativt om odd.
hilsen stian

18.mai.2006 @ 12:45:31
Postet av: OsloJuvel

Forza ODD!

18.mai.2006 @ 12:46:56
Postet av: Hurricane Gilbert

Tror Sandstø gjør VELDIG lurt i å kjøre en kynisk linje på bortebane.

Nils Arne Eggen sa en gang noe sånt som at det er selvmord å prøve å forsvare seg til poeng på Lerkendal. De siste årene har det flere ganger vist seg at det motsatte er tilfellet. Spør Aalesund, Fredrikstad, Molde - og Odd Grenland.

I fjor PRØVDE Odd å angripe på Lerkendal. De reiste hjem med 0-6. Bodø/Glimt har også alltid kommet til Trondheim for å spille sitt eget spill. Det har aldri vært noen suksessoppskrift.

Rosenborg - og de fleste andre norske lag - sliter mot etablert forsvar. Ofte er det forsvarsmuren som stikker av med poengene på en kontring eller en dødball.

Jeg hater å si det, men på bortebane kan faktisk forsvar være det beste angrep.

18.mai.2006 @ 12:54:44
Postet av: Jani

Du har så rett, så rett.

18.mai.2006 @ 13:13:04
Postet av: arne

Odd er det eneste laget i Norge for tida som kan klare å slå Lillestrøm. Nevner bare den sterke 2-3 seieren på bortebane mot Lillestrøm i fjor!
Og odd har ikke tapt mot Brann siden i 2004.
Norge får se på søndag hvem som er den beste midtbanespilleren i norge. Uten tvil- Tommy svindal Larsen.

18.mai.2006 @ 14:08:03
Postet av: oddarfråVinje

Tusen takk for att du kjem med denne meget gode analysa av Odd, lei av å høyre at me har flaks heile tida, det er ikkje tilfeldig att me ligg der me ligg, bra att nokon ser detta!

18.mai.2006 @ 14:29:21
Postet av: Das General

Det er ingen som egentlig er veldig overrasket i Skien over at Odd ligger der de ligger.
Det har i mange sesonger vært stabiliteten som har vært problemet. Odd har i mange sesonger på rad vekslet mellom det geniale og det tragiske.
Odd har også som Matta sier kvittet seg med "stjernene". Det er kommet inn spillere som er sultene på seier hele tiden. Det er spillere som gir alt de har i alle situasjoner.
Jeg tror mye av suksessen ligger i et knallgodt forsvar og keeper. Dette gir en større trygghet når man skal frem og angripe og man tør satse med flere spillere fremover.
Det er heller ingen tvil om at Tommy "Gud" Svindal har gitt laget en ny dimensjon med sin kontinentale ballkontroll.
Det som ofte har vært Odds problem er at når man presterer over tid så får man kalde føtter.
Tror ikke det kommer til å skje i år....
Jeg tipper dem blandt de 4.

18.mai.2006 @ 15:34:36
Postet av: oddær

Veldig bra sagt!! Det går på skinner om dagen for skienslaget odd..Får håpe det varer slik ut hele sesongen og ikke slik som årene før. Hvor odd er gode enten i starten eller på slutten av sesongen. Nei, i år blir det hvertfall 4 plass. (Håper spillerne ikke blir solgt te sommern, hvertfall ikke "pelle")

"artikkelen" ovenfor sier sannheten om odd. Nesten alle undervurder odd,det har de gjort siden odd rykket opp for omtrent 8 år siden(?). La dette bli året hvor odd imponerer og sjokkerer hele fotball-Norge! Heia odd, (håper folk møter opp på kampene og støtter odd, jeg er der hver gang!! (tragisk med kun 4000 tilskuere, SÅ MØT OPP!))

18.mai.2006 @ 19:31:46
Postet av: oddarne

Velskrevet artikkel!
Telemarks helter!

18.mai.2006 @ 20:23:58
Postet av: Gunnar

Veldig bra artikler, Matta! Flott at eksperter tar seg tid til gjennomtenkte kommentarer i stedet for korte, tabloide poenger.

18.mai.2006 @ 20:45:08
Postet av: JvS

Geniale beskrivelser her....vil bare sifra at vi bare har sleppet enn en straffe....Jarstein redda Årst sin! åsså har vi slått Lyn hjemme, det nevnte du indirekte, men ikke på oppsummeringa! Ellers topp, heia Odd:D

19.mai.2006 @ 14:21:52
Postet av: asdf

tror ikke odd har det som trengs framover på banen til å slå brann. ihvertfall ikke hvis de skal spille underholdende fotball.

over sikt har jeg ikke tro på odd som en blant de 4 beste.

20.mai.2006 @ 03:15:20
Postet av: Anders

arne..du vet da virkelig ikke hva du snakker om. hadde det ikke vært for latterlig dommeravgjørelser hadde lsk mest sannsynling tapt mot brann. tatt 1 poeng mot hamkam...listen er lang.

mange lag i tippeligaen kan slå lsk, når de ikke har de svartkledde på sin side.

20.mai.2006 @ 03:17:22
Postet av: Hjalmar Porsgrunn

Vel,endelig en seriøs vurdering av Odd!
Fint å lese at det ikke hver gang er Odd`s motstander som får kritikk for kjedelig spill,eller uflaks,feil dommeravgjørelser osv.Odd er et solid lag,ikke champagnefotball på bortebane,men en riktig og viktig opptreden borte.hjemme er det noe annet,der SKAL e vinne,uansett!
Så Mini og andre eksperter som bare snakker negativt om Odd, bør ta en tur til fort Falkum og se.Uten solbriller.

20.mai.2006 @ 11:41:27
Postet av: ODD

Kjempefin analyse av odd. Vi trenger noen eksperter som finner tid til å gå dypere ned i stoffet enn rbk,lsk,vif og brann. Totto dalum var i tv2 studio ved en anledning å han snakket om noe av det samme.Riktig som det ble påpekt tidligere i tråden at det kun er et straffemål. Det var istedet et dritt mål etter flipper i feltet fra en corner mot kamma helt på tampen på stillingen 3-0. Synd for gutta som fortjente å få en null i den kampen. Men uansett 2 spillemål imot sålangt er utrolig bra...ser heller ikke hvorfor det tallet skal økes noe særlig mot brann. Møt opp på stadion uansett vær,kjønn,alder eller lagfølelse. Når gutta presterer til 10 burde publikumstallet være større eller lik!

20.mai.2006 @ 13:03:48
Postet av: Trond

Så la oss lage FEST på Stadion til søndag. Alt ligger til rette for det. Så derfor; kommer dere i et antall av minimum 7001, skal jeg, personlig, stå for pauseunderholdningen. 50 push-ups i midtsirkelen, straks fløyta lyder for pause, i bar overkropp, til spott og spe for alle. DET blir min botsøvelse, dersom dere bare kommer…

Så gi ditt bidrag til felleskapets og sinnets munterhet...

Publisert: 19.05.06 23:01 - Skrevet av Arne Sandstø


www.oddgrenland.no

20.mai.2006 @ 16:08:54
Postet av: Christine

HEIA FFK!!!

20.mai.2006 @ 17:29:09
Postet av: fredrik

Helt riktig Matta! Jeg husker fortsatt hva Kjetil Rekdal sa etter kampen mot Odd. Lag som bare spiller defansivt som Odd kan ikke hanvne langt oppe på tabellen, vi ser nå hvem som ligger høyt oppe å hvem som sliter i bånn! Odd har vært konge hjemme også i år med untak av brann kampen i helga. Med Pelle bak, tommy på midten og få i gang Joyce på topp med ornelas bak han, er det ikke mange bedre lag i Norge.

22.mai.2006 @ 12:11:34

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1301969
hitsimg