TV2Nettavisen

Martin på gull-sporet

Av Svein Mathisen - 18.jul.2006 @ 10:00:14
Martin Andresen er i ferd med å styre Brann mot gull. I går var han banens beste mot Viking. Han styrte kampen med gode pasninger og stor arbeidskapasitet. Han er en inspirerende leder på banen. Ennå har han ikke scoret i årets Tippeliga, men det kommer nok. Martin er mannen Brann må ha for å ta gull.
Hanstveit og Vaagan Moen på venstresiden, Bjørn Dahl og Charlie Miller på høyre - fosset framover i går. Med en optimisme og inspirasjon som fullstendig overrumplet Viking gjorde de årsbeste da de største pessimistene trodde Brann hadde punktert. Tapet mot Ham-Kam ble karakterisert som "typisk Brann" fordi laget feilet da de toppet tabellen. Men Brann-spillerne svarte med beina. Anført av Martin Andresen spilte de i perioder angrepsfotball på internasjonalt nivå. Smarte gjennombrudd og kaldblodighet innenfor sekstenmeteren som du sjelden ser på norske baner, gjorde at publikum trampeklappet.

I tillegg: Med en tydelig tent Helstad tilbake, som supplemet til Sæternes/Winters, ser Brann mer og mer ut som en vinner nå.
Men først skal laget gjennom en tøff høst. Og spillerne i Brann, ledelsen i klubben, supporterne, ja hele Bergen MÅ bevise at Brann tåler presset på toppen. Det har tidligere vært et problem at Bergen har tatt av som et jetfly etter et par gode Brann-kamper. Kampen i går tyder på det motsatte. Brann og Bergen er klar for en gjentakelse av 1963?

Viking var et trist syn. Et kjøpt lag med spillere som ikke skjønte hva som traff dem før de satt på flyet hjem. Spillerne virket ikke som en homogen gruppe, de spilte hver for seg og klarte aldri å matche Brann. Trener Prahl står foran en formidabel oppgave. Viking har kjøpt seg rutine nå og kommer nok til å ta poeng utover, men jeg ser ikke noe storlag i emning i Stavanger. For Viking har ressurser til å bli topp i Norge. En ny Viking-tid er nesten naturgitt med et entusiastisk næringsliv i Stavanger, et trofast publikum og stadion i toppklasse. Akkurat nå savner jeg Vikings identitet. Viking er en klubb jeg kjenner godt og er glad i - og de kommer snart igjen. Men gjør de det med dagens lag? Er det nok siddiser i gjengen?

Brann skal kjempe om gull i høst. Viking bør passe seg og kikke bakover. Det er kort sagt konklusjonen etter en våt mandag på Brann Stadion.

Svein M.

Kommentarer:
Postet av: helge

Synes at "Matta" bør tenke seg litt bedre om før han kommer med så negative uttalelser om Viking. En må ha i baktankene at de har så og si byttet ut alle spillerene med nye spillere, som vi i går fikk set et klassisk eksempel på at ikke er samspilte. Brann har vært gjennom det samme opplegget med flere nye spillere. Men kan vel si at det er noe som mangler hos Vikig, som jeg kunne ha tenkt å "lånt" litt fra Brann...

18.jul.2006 @ 10:39:48
Postet av: Nå kan du lure

tja... hvorfor ikke? Viking har vært veldig dårlige denne sesongen,men jeg forstår det godt.Nesten et helt nytt lag +nye trenere.Da trenger man tid for å fungere sammen og til slutt prestere godt. Men jeg er enig i kritikken fra Matta.De har ikke imponert. Brann har gjort det imponerenes godt og med Martin Andresen kan de vinne gullet,men da må de stå imot presset fra hele Bergen og det er ikke enkelt

18.jul.2006 @ 11:05:34
Postet av: Kjell Olsen

En bra kommentar av Matta. Utsagn som trenger tid, faller på sin urimelighet utifra det ledelsen i VIking har uttalt. "Nye spillere skal gå inn og styrke laget direkte." Dette har ikke vist seg enda, og sannsynligvis skjer det ikke heller. Da kan vi konkludere med at Viking ahr kjøpt feil.

18.jul.2006 @ 11:58:40
Postet av: helge

Synes Kjell er vel "litt" tidlig ute med konklusjonen sin.... Det tar tid å bygge opp et lag som er nytt... Eneste jeg kan si er at en får nok ikke se virkning av dette før til neste sesong...

18.jul.2006 @ 12:57:45
Postet av: Johnny

De som synes tapet mot Ham-Kam var ett bevis på at Brann ikke tåler å ligge på toppen, bør se litt på tabellen tidligere runder... Brann har tross alt toppet tabellen i ganske mange runder på rad nå.... Er vel kanskje litt vel mye forlangt at de skal gå gjennom sesongen ubeseiret... Ham-Kam var ett arbeidsuhell, ett ganske stygt uhell, men ikke mer...

18.jul.2006 @ 15:07:13
Postet av: Jørgen

denn

18.jul.2006 @ 15:34:27
Postet av: Andreas

Heia Brann!
Håper vi vinner

Postet av: Kjell Olsen

Jeg forventer også at resultatene til Viking blir mye bedre neste år om det ikke blir flere store utskiftninger. MEN det er styret til Viking som har gått ut og sagt at nye spillere skal gå rett inn og styrke laget NÅ. Det er det som er min konklusjon; De gjør ikke det.

19.jul.2006 @ 12:15:16
Postet av: nilz

tror lagene skal slite med og ta ifra brann serie gullet , tror ikke på lillestrøm men rosenborg kommer luskende bak selv om ikke alt for glimrende spill de siste kampene .brann har et J@v!i sterkt la i år med sigurdson som kontrolerer og har kontroll på det meste bak sammen med hanstveit,bjarnason og dahl om har go fart og er en nøkkelspiller i kontrings faser , og med bene til vaagan moen og spill forståelsen til andresen , det morroe spillet til miller på midt , og to enormt bra pisser på topp + to brae spisser på benken kan jeg ikke tenke meg noe ant enn brann viner serien :D

19.jul.2006 @ 14:36:20
Postet av: Stakkars Brann

Nå tror jeg(bare tror) at Brann har kommet i den perioden de var i etter de selgte Kvisvik.De taper eller spiller uavgjort på bortebane, men de vinner kun hjemme. Håper de vinner gull.De fortjener det

20.jul.2006 @ 21:01:08
Postet av: Kåre

Mathisen har peiling han..

24.jul.2006 @ 12:08:18
Postet av: Lars

Ingenting er som det pleier, eller skal være i Bergen, folk tørr ikke å snakke om gull her borte, for man har lært etter mangen år med alt for stor optimisme. "Typisk Brann" er ikke lengre typisk Brann, man ser ut til å være kvitt alle forbannelsene! Gleder meg til neste kamp, mot Kvisvik og FFK og håper at vi alle kan klare å ta èn kamp av gangen både innad i klubben og i hele by'n! Heia Brann!=)

29.jul.2006 @ 15:52:33

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1645790
hitsimg