TV2Nettavisen

Koren, Miller eller Iversen?

Av Svein Mathisen - 19.sep.2006 @ 16:13:19
Robert Koren, Charlie Miller og Steffen Iversen er nøkkelspillere for henholdsvis Lillestrøm, Brann og Rosenborg. De tre kan bli avgjørende i årets Tippeliga.

Robert Koren så vi mandag. Han styrte Lillestrøms midtbane som en klassisk nummer 10. Vålerengen klarte aldri å temme sloveneren. Koren er effektiv og målfarlig. Han var helt dominerende i perioder og du la merke til ham blant de mange "håndverkere" på banen. Mens Mifsud hadde en rolig dag på jobben - strålte Koren. Bjørn Helge Riise var den eneste spilleren i kampen som viste noe i nærheten av den slovenske stjernen. Samspillet mellom de to før 2-0 scoringen var briljant. Koren var regissør. Han styrte midten - og laget de to målene som gav Lillestrøm seieren.

Robert Koren er inspirerende i spillestilen. Han er også kanarifansens store favoritt. Etter kampen i går ble han hentet ut til ekstra æresrunder og jubelsanger. Alle på Åråsen er livredde for at kort eller skader skal føre til at Koren mister innspurten. Han er faktisk så god at Lillestrøm er avhengig av ham for at laget skal utfordre Brann og Rosenborg i gullkampen.

Charlie Miller er Branns "trollmann". Han har vært avgjørende for Brann i flere kamper i år. Enten med scoringer - eller med strålende gjennomspill. Brann har en knallsterk midtbane, der Miller er krydderet. Men Brann er ikke så avhengig av Miller som LSK er av Koren. Likevel kan formspiller Miller være tungen på vektskålen når Brann skal holde de andre fra livet. Uforutsigbarheten er hans våpen. Han liker seg ikke ute på høyrekanten for Brann, men spiller da heller ikke der! Han begynner der ute, men vandrer dit han vil. Og så lenge han får det til - får han lov.

Steffen Iversen bekler nå spissplassen for Rosenborg. Og en Steffen som sakte har begynt å finne formen - er godt nytt for trøndrene. Steffen er teknisk sett den beste hodespilleren i Norge. Han header, stusser og styrer imponerende presist. Han har kraft og er uredd. Og det synes også som om han er en inspirator for resten av gjengen. Iversen har ikke hatt sin beste sesong i år, men jeg ser tegn på at han snart er der nå. Steffen kan heade Rosenborg til gull. Han er avslutteren som et gullag trenger.

Hvem av de tre nøkkelspillerne som stikker av med den edleste medaljen blir vanskeligere og vanskeligere å spå. Men en av dem spiller på vinnerlaget.

De nærmeste ukene vil vise oss om Korens skudd, Millers finter eller Iversens headinger avgjør årets Tippeliga.

Kommentarer:
Postet av: svein erik taranger

Det laget som tar gull i år er avhengig av at også andre spillere tar steget opp i ultraklassen.Jeg har ingen tro på at en av disse vil ene og alene avgjøre hvem som tar gullet,men de kan ha en viss innvirkning i enkelte kamper.Ingen av de 3 du nevner er strålende i hver kamp men glitrer i noen kamper.Jeg tror at karantenene for gule\røde kort vil få en større innvirkning på hvem som tar gull.Desverre har sk brann 7 spillere i faresonen for karantene, men de har en stor og god stall så jeg håper at " i år skal det skje ".Vil takke for en kjempefin blogg.

19.sep.2006 @ 22:17:00
Postet av: Daniel

Jeg er helt enig med svein erik.For at et av de lagene skal ta gull må alle i spillergruppen stå sammen som et lag,kjempe som et lag og spille som et lag.Å satse på enkeltspillere er helt feil.Det er veldig sjeldent at det skal skje.Så da er det bare å si;lykke til brann,lillestrøm og rbk.Måtte det beste laget vinne(skal innrømme at jeg håper klart på at det blir brann)

19.sep.2006 @ 22:26:08
Postet av: Hurricane Gilbert

Rosenborg vinner. Prat om andre muligheter er bare retorikk.

Ferdig snakka.

20.sep.2006 @ 13:04:09

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=2091779
hitsimg