TV2Nettavisen

Klasseskille og feil fokus

Av Svein Mathisen - 22.mai.2006 @ 10:58:24
Brann og Lillestrøm ruller videre. Lillestrøm tapte to poeng i går, men har fortsatt flyt. Brann er ustoppelige med Martin Andresen i form og to skotter som alltid leverer. Charlie Miller får nok en pause nå, men Brann har Huseklepp, Memelli og Ludvigsen i reserve. Brann kan være på vei mot noe stort i år. Og gjett om Bergen har ventet på det? Når det gjelder LSK så har de det STERKESTE laget, men blir LSK i høst det samme som det laget vi ser nå? Er Mifsud og Koren fortsatt der etter sommerpausen? Eller er de solgt?

Det er et tilnærmet klasseskille på tabellen nå. Brann, Lillestrøm og alle de andre. Det er sju poeng ned fra Lillestrøm til Odd. Og det er femten poeng ned til Tromsø i bunnen av tabellen. Start ligger like foran TIL. Fjorårets sølvvinner ligger fjorten poeng bak tetlagene. For de gul-svarte er alt snudd på hodet fra i fjor.
Start kan nok komme tilbake senere i sesongen, men først må det fokuseres på hva som gjøres feil. Det er naivt og feil fokus når man skylder på dommere, dårlige baner og skader - for å forklare grunnen til fiaskoen til nå i år. Det nytter heller ikke å si at vi er like gode som de andre - tabellen lyver aldri. Start har jeg fulgt nøye: Dårlige dødballer, spisser som ikke scorer på sjansene, og redsel for å tape (som i Molde i går), er hovedgrunnen til at Start er der de er. Angrep er det beste forsvar. I fjor så Start seg aldri tilbake. I år har laget mistet ledelsen tre ganger i kampene. Poengene renner ut.

Tromsø sliter likedan. Ole Martin Årst er et enmannsangrep når han er i form. Det er han ikke akkurat nå og da går det i ball for resten av laget - og for trener Normark. Normark har også noen veldig spesielle forklaringer til at det går skeis der nord. Er ikke grunnen til at Tromsø mislykkes at laget har vært i veldig dårlig form til nå i år? Blir Rushfeldt redningen for Årst, Normark og Tromsø?

Hverken Start eller Tromsø ligger der de ligger fordi verden er urettferdig. Og statistikken forteller at minst ett av de to lagene rykker ned i år. Med seks og sju poeng etter ni kamper hører du aftensangen i det fjerne.

I midtsjiktet på tabellen har jeg virkelig hatt sansen for Odd og Stabæk til nå. Stabæk har et radarpar som er utrolig spennende og artig å følge. De snurrer rundt med alle forsvar i Tippeligaen og hever resten av laget til et bra nivå.

Odd fikk seg en på snuten av Brann i går. Men imponerer med stabilitet og fasthet, styrt av Tommy Svindal Larsen.

Skuffelsene i år er forresten ikke bare i Kristiansand og Tromsø. Rosenborg halter videre og har ikke slått til på noen måte, bortsett fra i andreomgangen mot Start hjemme. Vålerengen kan være på vei opp av sumpa, men hadde helt andre forhåpninger enn det vi har sett til nå. Det blir bunnoppgjør mot HamKam i kveld. Fortsetter Jan Derek Sørensen der han slapp mot Start?

Noen blomster til slutt: For noen scoringer vi har sett til nå i Tippeligaen! Frode Johnsens i går tok kaka! En dupper av det sjeldne slaget. Et dommedagsskudd!

Svein M.

Kommentarer:
Postet av: Brann fan

Håper at det er et klasseskille vi ser konturene av nå. Og at det blir Brann og Lillestrøm som blir med hele veien inn. Det hadde vært artig for to storheter i norskfotball. Forresten tror jeg mye kan avgjøres på overgangsmarkedet i sommer. Klarer Brann å hente inn de rette forsterkningene, til et alt bunnsolid mannskap? Kommer det dårlige treningsgrunnlaget til flere av profilene til å gjøre seg gjeldene utover på høsten? Dersom Lillestrøm skal være helt der oppe er de også avhengig av å beholde sine utlendinger ut sesongen. De er krydderet i et solid mannskap, det er de som står for det ekstraordinære og avgjør kamper. Tror at denne sesongen kan bli nok en "gysare" helt på tampen. Håper bare så inderlig at Brann er med helt inn i år. (Vi husker alle hvordan det gikk i fjor. 2 plass til sommeren, resten er historie)

22.mai.2006 @ 12:33:05
Postet av: Lars Olve Hesjedal

helt enig med deg, Matta, i at det er patetisk å skylde på dommeren og banene når ting går en imot.

Nordlie er veldig god på det. Teitur Thordarson likedan (jeg vet dog ikke hvordan han er på Island, men han var god her ihvertfall). Og Ivar Morten Normark skriker over Roar Christensens utvisning på Stadion 16. mai. Her er jeg enig med Bengt Eriksen: Det første gule var kanskje helt horribelt, hvis Christensen faktisk ikke hørte fløyten. Men om han ikke har hørsel, så betyr vel ikke det at han ikke har hode: Når du har gult, så går du ikke i Huseklepp med knottene!

Som Brann-supporter gleder jeg jo meg også over tabellen i disse dager, selvsagt. Fortsettelsen blir spennende, Brann virker sterke.

25.mai.2006 @ 14:19:18
Postet av: Geir

Svein, det er trist å høre deg lire av deg en floskel som gjentatt mange nok ganger har blitt en vedtatt sannhet. Tabellen lyver aldri? Selvfølgelig kan den det. MED MINDRE du er av den oppfatning at alle lag som står som vinnere av en kamp fortjener det - uansett hva som har skjedd i kampen. Var Hellas det beste laget i forrige EM? Ja, ifølge definisjonen. De vant jo mesterskapet. Eller ta en hvilken som helst vilkårlig kamp der det ene laget produserer 30 målsjanser, men likevel taper pga et Bjarte Flem-selvmål.

Selv statistikkgeniet Drillo har uttalt at flaks og uflaks ikke nødvendigvis jevner seg ut i løpet av en sesong. Til det er 26 kamper faktisk for lite! Det er altså ikke basketball eller håndball vi snakker om her, men fotball der det scores ekstremt få mål per kamp. Alle oppegående mennesker med et snev av matematiske ferdigheter forstår jo da at det dermed oftere blir tilfeldighetene som rår. Det er også sjarmen med fotball, men ikke la det forvirre deg.

Det er i grunnen enda mer spesielt at du etter bare ca seks kamper antyder at Start er så dårlige som tabellsituasjonen tilsier. Se på kampprogrammet deres de første kampene, og du vil se at ingen av resultatene kom som noe sjokk akkurat. Det var tøffe lag å møte. Men de HAR vært uheldige. Fredrikstad, Molde og Ham-Kam fortjente faktisk ikke poeng mot Start. Det hadde heller ikke vært noe å si på om laget hadde tatt poeng hjemme mot Brann heller. Eller på selveste Åråsen. Stabæk som du er så begeistret for (de ligger jo tross alt midt på tabellen da, hele TRE-FIRE poeng foran Start!) ble utklasset til de grader, og seieren i Stavanger var også fullt fortjent. Dette sier jeg uten Start-brillene på.

Og la oss ta baneforholdene. Hvorfor har Start prestert bedre på bortebane? Kan det være fordi Start profiterer på gress ettersom de faktisk spiller fotball langs bakken? Me thinks so. Jeg må si at det forundrer meg at en person som deg åpenbart mener at antatt dårligere lag ikke har en fordel av dette.

Nå er det selvfølgelig ikke bare uflaks og dårlige baneforhold som er grunnen til at de har tatt få poeng. Todi Jonsson og Bala Garba spesielt er Tippeligaens dårligste spisser. Start produserer i grunnen nok med sjanser, men en lite bevegelig Jonsson og en ekstremt klønete og scoringsimmun Garba hjelper altså ikke (hvorfor får ikke Jesper sjansen?? Nekter å tro at han kan klare å score færre mål enn de to).

Når det gjelder Nordlie, så var han drøy i fjor. Han har jenket seg veldig over sommerferien, og synes at han har fremstått som veldig saklig og fornuftig. Å angripe ham nå blir helt feil. Mannen har jo faktisk selv gått så langt som å konstatere at Start spiller som et bunnlag, og har gått langt i å antyde at tabellplasseringen for det meste er fortjent. Da kan jeg heller ramse opp nesten alle de andre trenerne som verre eksempler. Igjen skivebom.

Vis litt edruelighet Svein, og hold deg unna de tabloide overskriftene. Slakt gjerne Start om du føler at det gir deg mer troverdighet med tanke på at du selv har Start i ditt hjerte, men gjør det når de fortjener det.

Du er tøff om du har baller til å svare.

01.jun.2006 @ 21:41:59

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1325967
hitsimg