TV2Nettavisen

Ivers knuste Brann

Av Svein Mathisen - 23.okt.2006 @ 10:27:35
Steffen Iversen var forskjellen. For Brann hjalp det ikke med to midtstoppere fra Island. Det hjalp ikke med sydlandsk hjemmepublikum. Det hjalp ikke med egg fra tribunen. Det hjalp ikke med et uttalt ønske fra mange at Brann endelig skulle vinne. Kan du huske 63? Iversen ga aldri Brann fred.

Brann forsøkte, men tapte for klasse. Rosenborg er som en familie med Tørum. De taper ikke og nå er et nytt gull på vei til Lerkendal. Brann må vente, igjen.

Steffen Iversen er blitt bedre og bedre i løpet av årets sesong. I går briljerte han mot Brann. Han spilte godt, scoret og vant. Steffen er gull i Norge. Vi så det i fjor. Vi ser det bedre enn noen gang i år. Steffen ble først pepret med egg. Han svarte på sin måte. Brann ble stekt som bacon.

Rosenborg fusket i vår. Dårlig harmoni i spillergruppen. En sykemeldt trener og en gjeng mette, halvgamle spillere. Det var en gammel vise. Rosenborg klarte ikke å fornye seg tidsnok. Vi spurte om det var slutt. Om æraen var over? Vi så tegnene i fjor! Jada.
Men, nei. Gamlingene rører på seg nå - og nytt blod hever laget fra Trondheim. Nå er alt snudd. Og Steffen Iversen er bildet på nye Rosenborg. Sammen med Sapara. De to utgjør for øyeblikket forskjellen. Med de to stjernene på laget er Rosenborg hakket bedre enn alle de andre. Brann hadde kontakt et øyeblikk i går. Straffesparket de skulle hatt - kunne forandret mye, men alt i alt er Rosenborg riktig vinner.

Brann da? Kommer de aldri i mål? Bergenserne bygger og bygger på laget sitt. Hardball finansierer den ene toppspilleren etter den andre, men holder det? Er fotball-kulturen i byen mellom de sju fjell tøff nok?

Brann er og blir den røde fargeklatten i norsk fotball. Og vi var mange som trodde de skulle ta steget i år. I vår var jo Brann som en million dollar! Men så buttet det, igjen. Og det er tid for oppsummering i Bergen og Brann, igjen.

Tøffe prioriteringer må til nå. Er skottene på vei hjem? Snakker vi om nye toppspillere for å erstatte gamle kjente? Er Mons Ivar Mjelde riktig trener for Brann i jakten på Rosenborg? Har ikke Tørum den rette dialekten? Blir han ledig på markedet nå? Er ikke Høgmo den egentlige treneren i Rosenborg? Mange spørsmål i Bergen. Og bare et svar: Rosenborg er best. Igjen. Og så konsentrerer vi oss om bunnstriden. Svein M.

Kommentarer:
Postet av: kathrine

Tørum skal ingen steder! han er så absolutt ikke ledig på markedet!!

23.okt.2006 @ 11:23:49
Postet av: Tor

Husk det Matta !
Denne ene kampen ble ødelagt av 3 forsvarsfeil og ikke utelukkende av Rosenborg.
Men det er riktig å stille spørsmålet om Brann har de rette typene til å bli ett vinnerlag i Norge.

23.okt.2006 @ 11:27:02
Postet av: Svein Dale

Tørum har dialekten, men er ingen bergenser. Han er ikke velkommen i Bergen. Om Mjelde velger å gi seg har vi alltid Kjetil Knudsen. Bergenser, tøff og dyktig. Tor Thodesen snakker vestfolddialekt, men kan regnes som bergenser. Det var to kandidater. Tørum er uaktuell. Hold deg i Trøndelag til du gror bart!

23.okt.2006 @ 12:23:20
Postet av: Danny

Tørum? Joda. Tørum er sikkert en god trener han. Men frykter nok at han fikk det ganske enkelt med Rosenborg når han tok over.

Slik jeg ser det la Høgmo grunnlaget. Han begynte med å sette laget, han la kokebokoppskriften i tørums hender, sammen med en nesten ferdig rett og tørum blandet det hele sammen til en 6 stjerners 4 retters middag.

Ja, Tørum gjorde sikkert sitt. Drysset litt nellik rundtom, litt mer salt her og der.. En ny hovedtrener får jo også alle spillere til å yte litt ekstra. Men jeg kan se for meg at høgmo kunne fått det samme ut av RBK som Tørum gjorde.

Det får vi aldri svar på uansett. Det som teller er at RBK igjen tar et gull (mest sannsynlig) og at Brann igjen sprakk. Brann tapte 16 poeng i forhold til RBK siden kampen på Hamar (4-0 seier til HamKam) og det er ikke et vinnerlag verdig. Er det presset som spiller dem et puss? Er det vinnermentaliteten som Brann rett og slett ikke evner å mestre? Håper for guds skyld at probleme blir nøstet opp i til neste år.
Og at Brann kan rette opp i inntrykket de resterende to serierundene. Jeg frykter det verste.

23.okt.2006 @ 15:48:22
Postet av: Magen

Håper Mons Ivar Mjelde forsetter å bygge laget som han har gjort. Vi har sett progresjon og framgang i laget siden han ble trener, så tror Brann blir bedre neste år med en god vinter bak seg der nye spillere er kommet bedre inn i systemet. Et av problemene til Brann tidligere er kontinuitet, så det er EKSTREMT viktig at Mons forsetter i trenerrollen.

Stein på stein!!

23.okt.2006 @ 18:36:36
Postet av: anonym

rbk har bare hatt flaks.tabber fra keeper og forsvar,tvilsomme dommeravgjørelser,for mye tillegstid har gjort at de ufortjent tar gullet

23.okt.2006 @ 21:24:52
Postet av: Danny

100 % enig med deg Magen. Det er noe av det viktigste Brann kan tenke på nå, men spørsmålet rundt det å komponere den riktige mitbanen står sterkt i fokus framover. Og få en trygghet i Forsvarsleddet som de ikke har vist i år, spesielt i høst..

Og anonym ; RBK fortjente seieren, fordi de ikke feilet når Brann feilet. Enkelt og greit. Desverre.

23.okt.2006 @ 22:30:55
Postet av: observer

RBK hadde mye flaks de første 2-3 kampene etter at Tørum tok over, men det er lov å ha flaks. Mot Brann var det jo helt tydelig at ett av lagene hadde spilt viktige kamper før, og at laget i rødt glemte at det er viktig å være uredd. jeg har sagt det før, Brann startet sesongen med kreativitet og underholdning OG en solid forsvarsrekke. RBK startet med tilsvarende usikkerhet og svak firer. Plutselig ledet Brann med 10 poeng, og Miller dro på tur til Skotland. Og så ble kreativiteten satt ut av laget. Derfra og inn handlet det bare om en laaaang nedtur, som i beste fall ender i sølv, 12 poeng bak RBK, såvidt foran Vålerenga...

24.okt.2006 @ 09:49:45
Postet av: Arne B

Tor! Det er farlig å drikke på tomt hode! Hvilke 3 forsvarsfeil? Rent nonsens. Det var Rosenborg som var gode nok til å utnytte situasjonene som oppsto, og Brann er ikke bedre enn det resultatet viser. Verre er det ikke.

25.okt.2006 @ 09:34:36
Postet av: eTroill

Når supporterNorge og andre lags trenere begynner å skylde på dommeravgjørelser i favør Rosenborg, da veit vi at troilan har noe på gang!Frykt kalles det;-D

30.okt.2006 @ 18:19:32

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=2443145
hitsimg