TV2Nettavisen

Start i fri flyt

Av Svein Mathisen - 24.jul.2006 @ 09:45:43
Start sprudler og vinner kamper igjen. Med et herlig driv har de nå banket Rosenborg og Brann i løpet av noen få dager. Start blomstrer med sommeren. Tom Nordlies krevende lederstil krevde sitt og kneblet Start etter hvert. Ikke bare spillerne, men hele klubben gikk i tjære. Nå er det en frihetsfølelse i hele organisasjonen, og det gir utslag. I alle fall på kort sikt.

Om det er tilstrekkelig til at Start holder seg i Tippeligaen blir spennende å følge med på. I går var det Fredrik Strømstad som spilte ut hele sitt register. Han dominerte midten og samarbeidet strålende med de foran. Spesielt Bärlin/Strømstad var som rever i hønsegården når de herjet med Rosenborgs tilårskomne forsvar. Bärlin spolte forbi RBK'erne som han ville og var på blankt mål tre ganger. Det ble med den ene scoringen, men det var den som fikk Start i gang. Hæstad nærmer seg fjorårsnivå og med Valencia snart i toppform likner Start et vinnerlag igjen. Hæstads scoring i går var av den edle sorten. Et mål som blir husket når Kristiansand Stadion er historie i Start-sammenheng neste år. Skuddet bøyde seg inn i vinkelen fra null til hundre før du fikk sagt: Makrell! Målet var et vakkert punktum for kampen og ble et utropstegn for Rosenborg. Et lag som sliter med seg selv, sin egen stil og med skygger fra fortiden. Men la meg gjøre meg ferdig med Start først: Tabellsituasjonen er fremdeles bekymringsfull og Start har en stressende høst foran seg. E-cup, cup og serie vil totalt sett være utfordrende, men akkurat slik situasjonen er - så er serien viktigst. Med ny stadion til neste sesong bør Start være blant de beste i 2007.


Rosenborg var best i årevis, men er det ikke lenger. Forsvaret er for lett å forsere. Og framover på banen er ikke kvalitet skiftet ut med kvalitet. Frode Johnsen og Torstein Helstad må byttes krone for krone. Rosenborg må rett og slett fornye seg og de må treffe med kjøpene nå. Når jeg hører Høgmo er "fornøyd" etter 1-0 hjemme mot Fredrikstad og med førsteomgangen på Kristiansand Stadion i går - da begynner jeg å lure. Jeg fulgte begge kampene tett og jeg ser ikke det samme som Høgmo. Det er ikke kvalitet nok i det Rosenborg foretar seg. Mot Fredrikstad var det spesielt innleggene fra kantene som var for dårlige. På Kristiansand Stadion i går var det noe halvslapt over hele Rosenborg. Bare når Braaten fikk ballen gnistret det til. Brukt riktig er Daniel formidabel. I går brukte han for mye energi på å forsere folk bak på banen. Hvis han alltid kunne utfordre forsvarsleddet er han et mareritt for motstanderen. Så rask og så sterk at han kan vinne kamper alene.

Men det er ikke Braaten som er Rosenborgs problem. Etter å ha cruiset gjennom serien her hjemme i en årrekke er det tid for drastiske fornyelser dersom hegemoniet skal i retur til Trondheim. Norsk fotball trenger topplag som Rosenborg en gang var. Men det spørs om en feit bankkonto kan kjøpe gullalderen tilbake. De siste femten årene har det vært en "glipp" når Rosenborg har tapt her hjemme. Det er ikke slik lenger. Rosenborg er blitt vanlige folk nå.


Kommentarer:
Postet av: Einar Madesen

Hei.
Siden du fritt og freidig langer ut dine meninger om spillere vil jeg gjerne gi deg litt kritikk.
Din innsats som ekspertkommentator er nemlig begredelig. Under VM var det flere puber i Oslo (som jeg kjenner til) som sendte direkte fra svenske kanaler grunnet den heller håpløse innsatsen. Det samme gjelder også kommentering av tippeligakamper, så her blir lyden skrudd av om det er parhestene Begredelig og Dørmatta som kommenterer.

24.jul.2006 @ 10:51:15
Postet av: Roy K

Einar,
Snakk om avsporing av debatten.Skal jeg nevne at du har utsående ører? Hallo??? La oss holde oss til saken. Forresten, "fritt og freidig..." vet du egentlig hva en blogg er??? Tosk!

24.jul.2006 @ 11:13:41
Postet av: Hurricane Gilbert

Høgmo var til og med fornøyd med 1-0 over Mandalskameratene. Den ellers fornuftige mannen framstår nå som en klovn.

Jeg var lenge overbevist, men begynner å tvile på om Høgmo er riktig mann for RBK.

Gi meg angrepsspillet!

(Og Fredrik Strømstad...)

24.jul.2006 @ 11:19:58
Postet av: Isak W. Holm

Vel vet vi at Start er klubben i Svein Mathisens hjerte, men når han skriver kommentarer på oppdrag av en landsdekkende fjernsynskanal som TV2 kan det tenkes at spede forsøk på objektivitet er fornuftig fremfor utilslørt og uforbeholden naiv begeistring overfor sørlandsklubben. Riktignok har Start vunnet 2 fotballkamper på rad, men fra å rose gode Start-prestasjoner den siste uken til å lire av seg kommentarer av typen "Bärlin/Strømstad var som rever i hønsegården" og "Skuddet bøyde seg inn i vinkelen fra null til hundre før du fikk sagt: Makrell!" er det et drøyt stykke. Forsåvidt underholdende, men er Norge klar for en ny Ivar Hoff-figur i TV2-regi allerede? (PS: Uenig i kommentaren fra Einar Madesen nedenfor. Matta er behagelig å høre på så lenge Ivar Hoff-tendensene holdes i sjakk).

24.jul.2006 @ 11:23:19
Postet av: Ole

Hei Svein. Mye kritikk her, men veldig uberettiget. Som kristiansander koser jeg meg glugg i hjel av dine morsomheter. Det finnes bare en matta. Skal du ha lodd!!!

24.jul.2006 @ 12:56:14
Postet av: Daniel

Einar hva snakker du om? Det var Starts form og Rosenborgs uvanlige hverdag som var temaet og ikke hvordan Matta kommenterer på kamper.Men til det som Matta sa:Rosenborg må skifte ut laget(ihvertfall forsvarsrekka).Høgmo som en gang var en veldig klok mann har blitt til en tulling som er fornøyd med 1-målsseirer over 2.divisjonslag.Rosenborg har blitt et vanligt lag igjen. Den store bankkontoen som de brukte på klassespillere til norske topplag har heller blitt brukt på flopper i utlandet. Når det gjeller Start så var kanskje sparkingen av Nordlie ikke så dum. 2 seirer over 2 gode lag er veldig bra,men all heder og ære til Nordlie som førte de fra 9 plass i 1.divisjon til sølvplass på 2 år.Det Start trengte var sikkert denne trenerforandringen for husk at Nordlie var veldig krevenes og da ble sikkert Start litt utslitt

24.jul.2006 @ 13:36:28
Postet av: Per

Einar er homo

24.jul.2006 @ 18:57:25
Postet av: Daniel

Helt enig

25.jul.2006 @ 00:25:16
Postet av: Wilhelm S. Myhr

Rosenborg er langt unna det laget man en gang var Årsaker:

-Mange av spillerne er langt forbi primetime: Basma, Kvarme, Riseth i backrekka var gode, men holder ikke lenger.

-Man mangler en sentral midtbanespiller. RBK har 5-6 indreløpere, men bare en som kan spille sentral, og han er snart 40 år og mye skadet.

-Mangler spillemønster. I gode gamle dager var angrepsspillet nærmest pugget inn - og det satt. Med fire trenere på like mange år er alt hvisket ut.

-Rokeringer. Høgmo følger prinsippet man har i miniputt. Alle må få spille like mye. Blir lite trygghet knyttet til roller og samhandling av slikt.

Og ja, jeg er også lei av at Høgmo tydeligvis ser andre kamper enn folk flest. Rosenborg er dessverre blitt et middels, og ikke minst, et uhyggelig kjedelig tippeligalag.

25.jul.2006 @ 08:54:08
Postet av: Anders

Nå skal vi ikke glemme hva rbk har inne. Husk førsteomgangen mot serielederen(Brann, ja eg elsker å si det) på lerkendal. Da så vi stor angrepsvilje, presisjon og bra vingspill. Tror rbk vil skjerpe seg utover i høstsesongen, og at de vil true brann\lsk\stabæk som ligger bra ann.

25.jul.2006 @ 11:01:14
Postet av: Asdf

Rbk tar gullet neste år, liten tvil om dette da sæternes og andresen antakelig ikke vil signere med brann igjen, og lsk mister koren og mifsud, stabæk vil trolig miste begge sine offensive krefter i nannskog og pall gunnarson(?).

25.jul.2006 @ 11:04:29
Postet av: RBK-supporter

Rosenborg er en saga blott. Skutle og Brattseth har gjort en god jobb for klubben men må nå trekke seg tilbake. Tiden er overmoden for det. Brakka på Lerkendal er gjennomsyret av passiv tankegang, og ønsketenkning. Refererer til utsagn som "vi kan ikke konkurrere om de beste spillererne" og "det løsner snart nå". RBK har kjøpt uttalige spillere til rundt 5 mill som ikke har slått til Inklusive lønn til disse er vi oppe i svimlende summer som praktisk talt har vært penger i dass. Hvorfor kunne de ikke brukt disse pengene på 3-4 kvalitetsspillere isteden? Men istedet har det i løpet av de siste årene blitt en 8-10 middelmådigheter. Og så har jo ikke akkurat RBK vært flink til å videreutvikle unge talenter. De har jo blitt ødelagt her.. Nei.. det må full rengjøring til på Lerkendal og det er bla styret sin jobb å ta tak i, men de er ikke uavhengige nok. For mye kompiseri til å få til det...

26.jul.2006 @ 06:06:40
Postet av: geir nyheim

Start er gode det er ingen tvil om det, men det er ikke mulig for dem å slå Brann.I fjor skulle de bli seriemester og kom til Bergen for å bekrefte tabellsituasjonen, men Brann er på et annet nivå. Start løper og løper men Brann slår direkte på Miller eller Huseklepp og de scorer! Start slo Brann iår men det var cup!Uinteressant, det verste er at de går å snakke om det ennu hehe:-) I Bergen er det 16-20000 hjemmefans som syng" vi e berømte Brann fra Bergen" og jeg vet av erfaring at det laget som skal vinn over Brann må spille annerledes enn Start gjør. Brann rules 2006

27.jul.2006 @ 08:26:38
Postet av: Byrrokrat

Jeg registrer at "Matta" alltid begrunner Rosenborg suksess og løsninger på suksess gjennom klubbens finansielle situasjon. Tidligere har han sagt at det som skal gjøre andre klubber like gode som Rosenborg er at de må ha like mye penger. Det er for meg ganske historieløst. Rosenborg startet med like lite penger som de andre klubbene og har gjennom sportslig suksess skaffet seg økonomiske midler. Rosenborg suksess har aldri vært kjøpt. Faktisk var de bedre før de begynte å bruke mye penger på spillere. En annen ting er at vi nå ser at norsk fotball er på et historisk lavmål sportslik sett. VIF beviste i går at de ikke på noen måte er en like fortjent serievinner. Å prestere så dårlig i europacup-kvalik viser bare hvor dårlig norsk fotball er for tiden. Regjerende seriemester bør bygge videre og bli endra bedre året etter. Dette beviser bare at det ikke er de andre lagene som har blitt bedre, men at VIF har blitt dårligere. Synd - men det vil nok ta mange år før vi får et lag i Norge som er like godt som det som vant borte mot Dortmund i 1999.

27.jul.2006 @ 10:43:52
Postet av: John

Til Geir Nyheim:

Er korttidsminnet så dårlig? Da Brann skulle spille direkte med Miller og Co den 20. juli vant løpende Startspillere ballen igjen og igjen. Hvor mange pasningsbrudd var det egentlig i den kampen?!

Da Start kom til Bergen i september ifjor var de i situasjonen Brann er i nå, men feilet. Ser ingen klar grunn til at historien ikke skal gjenta seg (hvor lagene har byttet rolle). Brann i Bergen er ikke så fryktet. Det er om å gjøre å sette igang et press til å begynne med, og få bergenserne litt sure slik at de skjeller ut spillere som Haugen (evt Knutsen) istedenfor å støtte dem.

Av erfaring vet jeg at grunnen til at et lag slår et annet ikke bare kan forklares med måten de spiller på, men også tilfeldigheter (f.eks hvilke spiller som "har dagen"). Hvorfor slo egentlig Start Brann 20. juli da?

Og er det et sted cupen betyr noe så er det vel i Bergen..

27.jul.2006 @ 18:30:37
Postet av: John2

Ikke når de leder serien

28.jul.2006 @ 23:46:51
Postet av: Laban

Ja ja - kjedelig med gamle helter som blir furt og sure når andre kommer inn i kluben "deres". Bort med gamle horn på veggen!

31.jul.2006 @ 17:13:35

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1677032
hitsimg