TV2Nettavisen

Sandefjord som Start i fjor

Av Svein Mathisen - 27.apr.2006 @ 12:43:47
Sandefjord har tatt Tippeligaen med storm. Søndag ble Tromsø sendt hjem poengløse fra Storstadion. Og Sandefjord vant fortjent. Glød, entusiasme og høyt press var nøkkelen til en ny trepoenger og topplassering på tabellen.

Ole Tobiassen var mannen bak scoringen. Den gode dansken forserte på høyresiden og ga svenske Andreas Tegström verdens letteste jobb. Fra halvannen meter kunne han trille ballen i tomt mål til blå jubel. Og ekstra gøy er det i Sandefjord fordi ingen har forventninger til Tor Thodesens mannskap. Artig å se i går kveld. Sandefjord gikk bananas på grunn av en svenske og en danske!

Sandefjord er bildet på fotballens sjarm. Publikum i hvalfangerbyen strømmer til kampene og ser et «sammenrasket» lag feie over meritterte motstandere. Spørsmålet er hvor lenge det varer. Fredrik Kjølner sier i dag, lett ironisk, at de nok kommer til å tape en kamp før eller siden. Og med Odd, Lyn, Rosenborg og Brann som motstandere i de fire neste kampene - så er vel det ganske sannsynlig?

Fredrik Kjølner har for øvrig vært en gigant og en bauta i Sandefjords forsvar så langt i sesongen. Sammen med lagkamerat Tommy Knarvik har han vært blant Tippeligaens profiler så langt. Midtbaneterrieren Knarvik var avskrevet av mange, men har vist at talentet er der - bare tillit og «vekstvilkår» er riktige. Ros også til trener Tor Thodesen. Han har med små ressurser skapt et lag - mot alle odds. Aldri har ekspertene vært så samstemte: Sandefjord var tippet på sisteplass fra Nordkapp til Lindesnes. Foreløpig har ekspertene lange neser. Todesen kan smile, enn så lenge.

Vålerenga viste seg også fra en positiv side i går. Laget mangler en toppspiss, men spilte jevnt med Rosenborg og kjempet med hjertet utenpå drakta i 90 minutter. Rekdals menn ble snytt for straffespark da Dorsin tok livtak på Berre, men uavgjort var rettferdig med tanke på styrkeforholdet i går. For Vålerenga ble det en ny 0-0 kamp hjemme, men underholdningsverdien var en helt annen enn i åpningskampen mot Odd. Rosenborg skuffet meg. Jeg trodde at trønderne var bedre enn det de viste på Ullevaal. Det er greit nok med mange gode spillere, men klarer trener Høgmo å holde 20 mann «happy» en hel sesong? Det er Rosenborgs utfordring. Rotasjonsprinsippet ved laguttak er fint i teorien. Men profilerte norske spillere blir fort utålmodige. Bare vent!

Lillestrøm er sterke i år. Sammen med Lyn vil de utfordre Rosenborg og Vålerengen om gullet. Jeg tror ikke lagene som spiller i dag, Start og Brann, er sterke nok til å kjempe helt i toppen. I år tror jeg de to fargeklattene vil havne i midtsjiktet.

MATTA


Kommentarer:
Postet av: Lars

Vi kan være enige om mye, men at Sandefjord skulle havne nederst med god margin i serien i år var vi hvertfall enige om. Det er en lang sesong igjen, men til nå har det jo gått over enhvers forventning.

Enda bra TV2 har 6(?) "eksperter" og fotballblogg.no har 4. Alt for å forutse og analysere, og heldigvis sørger lag som Sandefjord i år og IK Start i fjor at vi alle tar feil:-) Tenk om fotballen blir så lite spennende at alt er gitt på forhånd.

27.apr.2006 @ 19:06:10
URL: http://www.fotballblogg.no
Postet av: Snorre

Jeg er også overrasket over at Sandefjord har fått så bra start i tippeligaen. De har riktignok ikke møtt noen av de som er tippet i toppen. Vi får se hvordan det går da. Om ikke lenge skal de til Lerkendal. Men uansett så er det moro at de har fått så fin start, ikke minst med tanke på interessen i Sandefjord og omegn.

Som trønder håper jeg først og fremst på Rosenborg. Siden jeg bor på Hedmarken, er jeg spent på HamKam også. Jeg håper de klarer seg, men er ikke helt overbevisst om det. De har mista mange gode spillere, og ikke fått erstattet alle dem. Men jeg sier tvi-tvi.

27.apr.2006 @ 22:06:02
URL: http://snhy.nettblogg.no
Postet av: En annen Lars

Ham-Kam og Tromsø er begge dumpekandidater, og i serieåpningen skuffet Stabæk (selv om de heller ikke er av de sterkeste lagene).

Morsomt med Sandefjord, men de skal få kjørt seg i år. Rykker nok ned skal du se.

28.apr.2006 @ 11:00:25
Postet av: Roffe

Hvorfor må det ubrukelig landslaget spille treningskamp mot Brasil??? Da ødelegger de den flotte statistikken vår... har ikke ord for hvor mye jeg hater det selvgode, elendige og håpløse landslaget. Håper inderlig treningskampen blir avlyst, eneste Norge har å skryte av er Drillo perioden og at Norge aldri har tapt mot Brasil. 17. august kommer vi bare ha drillo epoken og for ikke å glemme ol gullet i 1936 igjen. VÆR SÅ SNILL Å IKKE MØT OPP TIL KAMPEN ÅGE HAREIDE, DU OG DET ELENDIGE LAGET DITT PASSER BEDRE HJEMME I DYREHAGEN!

28.apr.2006 @ 12:22:02
Postet av: Eivind

Roffe: Bronse i 36, ikke gull.

28.apr.2006 @ 15:44:18
Postet av:

At sandefjord ligger så høyt oppe er vel mer tilfeldig enn at det er et godt lag. Start mangler 8 spillere 5-6 av de som er fast på 11 ern, det er vel mye av grunnen til at de ligger nede i sompen.Jeg syntes samtlige lag spiller en feig defangsiv fotball, og skylder på bane forholdene for noe tull. Saken er at konsikvensen av tap er så store at di ikke tørr og være offangsive. Serien i år blir jevnere enn noen gang og jeg håper lagene blir mer offangsive og underholdene herifra og ut.

29.apr.2006 @ 03:42:39
Postet av: heandreb

nå må jeg nesten be matta og andre overpositive krikere ro seg ned minst to hakk her.
Greit, sandefjord har hatt en god start der de har hentet nødvendige poeng som gir de litt trygghet i kampene fremover.
Men ser en først og fremst på spillmatriale sandefjord hra til disposijon, kan ikke kjøner,farsund og knarvik sammenlignes med m johnsen, k hæstad og f strømstad, så her bør du ta din skje i egen munn og inrømme at sandefjord ikke kan sammnelignes med start, det vil jeg heller ta som en fornærmelse til norsk fotball

29.apr.2006 @ 11:02:20
Postet av: Furnes

Endelig skjer det ting med bloggen deres, herlig.
Sandefjord har vel dette overraskelsesmomentet som Start hadde ifjor, og det funker. Start på sin side har og hadde nok flere ressurser enn Sandefjord, og jeg tror nok at det er det som kommer til å bli avgjørende i år. Start sine skadeproblemer tar slutt iløpet av sesongen, og da blir det trøbbel:)

30.apr.2006 @ 13:35:12
Postet av: madsern

hei matta! ma si meg enig med deg: sandefjord har fått en god start og de kommer til å gjøre det bra i år..selvom det ble tap 3-1 for Odd i går. mange sier at start mangler flere spillere, greit det men de er ikke det samme laget som i fjor. i år kommer ikke alle ballene som treffer stanga til å gå inn, men derimot ut..dette er den vanskelige "andre-sesongen"..det var ingen som visste om start i fjor..det var derfor de kanskje tok en del poeng, fordi de hadde innsats, tæl og vilje..i år orker kanskje ikke alle å løpe like mye..eller kanskje de tar for lett på det??men uansett så tror jeg både at stabæk og sandefjor kommer til å gjøre det bra..alltid-uansett..(stabæk leder tippeligaen):-)

01.mai.2006 @ 10:14:07
Postet av: Engis

Hei matta!
Hva tror du om Aalesund i år?
Hvem stikke av med tippeliga trofeet i år?
Hvem tror du rykker opp?
Hvem rykker ned?

01.mai.2006 @ 11:19:26
Postet av: Mats With Greger

Kanskje litt seint å poste en kommentar nå, men som sandefjording fryder jeg meg over at folk kan ta SÅ feil.hehe. Matta, synes du ikke Sandefjord og Thodesen fortjener litt mer ros og credit av de fleste? De har tross alt, med små midler, klart å få fram et lag som, selvom ustabilt, ligger greit plassert på tabellen og er vanskelige å møte i fjorden.

25.jul.2006 @ 18:05:18
Postet av: Christoffer Tengs

Strømsgodset er ikke så god som alle tror for det at og hente de som ikke er god nok i tippeligaen til 1 divisjon går an men når de er i tippeligaen må de hente de som er god nok for tippeligaen og da har de kun hentet ohr og aas som var god nok for dansk superliga det er bare to spillere de kommer til og slite iår de kan se mer i tippeligaen av de som spiller fast eller de som er fast i danmark og svaerige kanskje noen utlendinger fra elfenbenskysten anogola brasil eller argentina foreksempel. i fjor hentet de kovacs han var ikke fast på viking det var heller ikke åse lunde eller setffen martinsen på lyn og heller ikke johnsen på rbk rnkovic var et godt kjøp men nå er jo han vekke. de prøvde på solli som er fast på rbk bra tenkt men seks mill er for lite for rbk....

21.jan.2007 @ 11:27:49
Postet av: kjetil birkeland:) elsker IK START:P:P

må bare gratulere med ny jobb... tror alle på birkeland syns du er rette mann på jobben.. men å syns du om de to nye brasilianerne.. spesielt den 164høye spissen..
tlf..47833763:P

16.feb.2007 @ 14:36:06

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1182991
hitsimg