TV2Nettavisen

Ro og Rosenborg mot gull?

Av Svein Mathisen - 30.aug.2006 @ 09:47:32
Rosenborg har "ryddet" i spillerstallen. Knut Tørum har overtatt i riktig øyeblikk. Borte er Frode Johnsen og Thorstein Helstad. To spisser som ikke var tilfreds. Gode spillere, men misfornøyde på hver sin kant. Det er ro i Rosenborg.

Og ikke minst: Steffen Iversen har plukket opp igjen tråden og kan bety gull i avslutningen av thriller-sesongen 2006. Headingen som avgjorde mot Stabæk, var Ivers av gammelt godt merke. En heading som pappa kunne vært stolt av. Et prosjektil som løftet tro og selvtillit til vante høyder i Trondheim. Og nå er Rosenborg for fullt med i gullkampen. Tilsynelatende er en urolig spillertropp fokusert mot det som skjer på banen. Tørum skal ha mye av æren. Oppryddingen har gitt resultater. Flaksen ser også ut til å være tilbake i Trondheim. For det var vel bare dommeren som ikke så at Stabæk skulle hatt straffe?

Brann så jeg i Bergen mot Molde. Et Brann som ikke har samme kvalitetsstempel på seg som i vår. Med en Charlie Miller som blir brukt som innbytter, etter et merkelig utspill der han, ifølge lokalavisene, nekter å jobbe der treneren setter ham opp. Han ville ikke spille på høyrekanten fra start, men tilsynelatende var det OK å komme inn på den plassen da det buttet? Det skurrer. Det skal det helst ikke gjøre hvis Brann skal kopiere 1963.

Branns styrke i vår var spill gjennom midtbanen og et voldsomt engasjement på kantene. Brann rullet over motstanderne og spilte råbra i flere kamper. Mot Molde var det så vidt båten bar, men de er fremdeles på toppen og har nå landslagspausen til å finjustere spillet sitt. Brann var min soleklare favoritt tidligere i år, men klarer Brann å finne igjen den roen som kjennetegner Rosenborg for øyeblikket?

Og så Lillestrøm da. Tredje laget i det som nå ser ut til å bli gullkampen. Rösler proklamerer gull. Kanarifuglene er tøffe. Tyskeren legger hodet på blokka. For: Lillestrøm har også "uro" i sin spillerstall. Koren og Mifsud er der på lånt tid og blir byttet ut og inn - selv om de er best. Stadig ser vi eksempler på at konfliktene kommer til overflaten. Holder det helt inn? Lillestrøm har både styrken og tøffheten, men skal holde Rosenborg fra livet og ta igjen Brann. Er det en fordel at Lillestrøm allerede har spilt mot de to andre topplagene? Brann møter Rosenborg tre runder før slutt…

I neste serierunde (10. september) har alle tre topplagene bortekamper. Brann skal prøve å lure Stabæk, Lillestrøm skal til Kristiansand og Rosenborg skal møte Sandefjord i hvalfangerbyen. Tilsynelatende lettest for Rosenborg, men Tippeligaen 2006 er langt fra forutsigbar. Åpent. Men det har det vært før. I 1980 var jeg selv med og tok gull med Start. Avgjørelsen falt åtte minutter før slutt i den siste kampen mot Rosenborg (4-3). Og du husker vel fjorårets drama? Vålerenga på målfoto. Tre lag ser ut til å kjempe om gullet, og tre lag er desperate i bunnen av tabellen. Viking er det laget som har den sterkeste stallen av de tre der nede, men i Stavanger er det bare snakk om Prahl eller ikke Prahl. Og spillerne vet nå at treneren ryker dersom resultatene ikke kommer. Klarer de å ta ansvaret for den situasjonen de er oppe i selv? Spørsmålet er om det er mange nok vikinger i den blå drakta. Ekte vikinger.

Molde var spillemessig bra mot Brann, men er avhengige av at Hoset, Ohr, Rudi og Berg Hestad drar lasset. Molde kan fort bytte plass med Aalesund og ta turen ned i Addeco-ligaen. Skjebnekamp blir det mot Viking hjemme 10. september! Tromsø mot Viking i Stavanger 1. oktober blir også en nedrykksgyser

Når det gjelder Tromsø så er de er avhengige av Årst/Rushfeldt i ekstrem scoringsform utover høsten for å bli værende. Men Tromsø slutter aldri å kjempe. Uansett - hvis jeg skulle tippe nå - så går Tromsø og Molde ned. Viking må spille kvalik.

Kommentarer:
Postet av: Vega

"Molde kan fort bytte plass med Aalesund og ta turen ned i Addeco-ligaen. Skjebnekamp blir det mot Viking hjemme 10. september! Og mot Tromsø hjemme i Stavanger 1. oktober."

Ikke helt med igjen matta? Vet du hvor hjemmebanen til Molde ligger?

30.aug.2006 @ 09:59:59
Postet av: heandreb

herlige bloggartikler du har...koser meg når jeg leser de

30.aug.2006 @ 10:05:55
Postet av: xerxes

Dette er jo bare søppel - hvorfor i all verden vurderer du ikke f.eks. hamkam som aktuelle for nedrykk?? De har jo det desidert verste programmet igjen. Og hvorfor er det et MEN at Molde er avhengige av Hoseth, Ohr, Rudi og Berg Hestad??? Alle lag er vel avhengig av spillerne sine??

30.aug.2006 @ 10:10:02
Postet av: Mega

"Lillestrøm har styrken og tøffheten, men skal ta igjen både Brann og Rosenborg."

Tja. Ifølge tabellen, så er det vel Rosenborg som skal ta igjen Lillestrøm???

30.aug.2006 @ 10:15:36
Postet av: Arne Dahl

Tror nok Sandefjord og Ham-Kam rykker ned med Molde på kvalikk

30.aug.2006 @ 10:22:04
Postet av: observer

det er vel å bra og kosete å filosofere, men litt kvassere blyant må du skaffe deg snart. Ingen tanker her som ikke har vært uttrykt av andre før deg.
RBK sier at de må ha 12 av 18 poeng for å vinne. Det tror ikke jeg holder, når jeg ser på kampprogrammet. RBK har jo også vært heldige i 3 av sine siste 4 kamper, nei i år blir det nok LSK eller Brann. Brann har det største potensialet, og vinner. Håper vel også på det, når jeg ser på alternativene.
Hva med neddrykksstriden, hvorfor mener "alle" at 30 poeng holder til å unngå kvalik, så tett som det er der nede nå. Fortsatt tror jeg på at Sandefjord rykker rett ned. De har tatt ut hele sitt potensial på hjemmebane, og som bortelag er de jo bare et juniorlag. Og at Molde gjør det samme. De har ikke folk som lager mål, og snart vil Stavrum synes at det er hyggeligere å gjøre som Matta, skrive kjedelige blogger om fotball, heller enn å trene et lag som tror de er for gode til nedrykk.

Så får Tromsø og Hamkam forsøke å klage seg til kvalik... Viking er selvsagt morsomme å bli kvitt, men de har jo faktisk et godt mannskap. Og når Godset og AaFK kommer opp, så er vi jo kvitt to kjedelige lag uten supportere og fått to lag som har gode trenere, gode supportere og som alltid taper mot mitt Lag! Sånne lag vil vi ha i TL!

30.aug.2006 @ 10:31:38
Postet av: jostein

Det er vel bare TV2(aka Brann-TV) som ikke så at RBK også skulle hatt straffe.

30.aug.2006 @ 10:40:13
Postet av: alex

hamkam rykker nok ned ja..

30.aug.2006 @ 12:12:53
Postet av: MJ

Det var en fin blogg, Svein. Det skal du ha. Eneste som er gale med denne bloggen, er alle kommentarene. Spesielt den første til Vega. Og til xerxes, hva snakker du om? Kritiserer Svein, men du skriver det samme selv? Få noe annet å gjøre på.

30.aug.2006 @ 13:27:45
Postet av: Anders

Og jeg som hadde følelsen av at brann kjøre fullstendig over molde fra midten av 1. omgang til etter at bengt scoret. Du kan umulig ha sett samme kamp som meg.

30.aug.2006 @ 14:28:55
Postet av: DJ

Fra midten av første omgang? Satt ringside og i min bok kjørte ikke Brann over noe somhelst i 1. omgang.. Var som om skuta ble rodd i motvind..

Men takk og lov for at laget løftet seg i 2. Da begynte jeg å tro igjen.. for etter første omgang så jeg mørkt på det meste.. Og nå har jo Brann stjålet Gashi fra Enga, kanskje det spilleren Brann trenger for å få mer trøkk? Er jo lov å håpe..

30.aug.2006 @ 16:58:06
Postet av: Brynepatrioten

RBK vinne gulle for nå vett de kos dei ska vinna kampa.LSK hadde toke gulle hadde d ikkje vore for dei 10 siste minuttå+konflikt i spelargruppen,men dei ror i land sølvet. Brann tar bronsen,men eg håpte dei sko vinna gullet. Odd og Stabæk kjempe om 4.plassen.I bunn så trur eg Molde rykke ned.Ganske synd for eg håpte dei berga seg+dei e et TLlag. Viking kjeme på 13.plass(hahaha.bare fortjent).D varte nordlansk oppgjør mellom Bodø og Tromsø i kvalifiseringen(ganske åpent med mindre favorittklubben min Bryne lage noge hekkan for Bodø.Dei e bare 3 poeng bak)

31.aug.2006 @ 19:39:43

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1923693
hitsimg