TV2Nettavisen

Raymond, Zlatan og Ronaldinho

Av Svein Mathisen - 31.mai.2006 @ 16:22:30
De er trollmenn med ballen. De er rollemodeller. De får ballen til å synge. Jeg tar med Raymond Kvisvik i selskap med Ronaldinho og Zlatan en liten stund bare. For det er en forskjell: På norsk tippeliga og VM i Tyskland. Men etter Raymonds klamp mot Tromsø mandag får han lov til å være i fint selskap en stakket stund. Han laget to perlemål og latterliggjorde Ivar Morten Normark - som før kampen sa at han var glad til at Raymond var med, for Tromsøs skyld! Så feil kan altså en trener ta. Er han ikke redd for jobben sin?

Vi er i ferd med å skifte fokus nå. Fra Tippeligaen til VM og vi kjenner forventningene på kroppen. Vi gleder oss til å se Ronaldinho og Zlatan. Eksponentene for det ypperste av teknisk fotball. Ikke for det, vi har sett flotte scoringer i Tippeligaen i vår! Frode Johnsens dupper i vinkelen. Charlie Millers brasse i åpningskampen. Robbie Winters langskudd. Kienast i Trondheim. Flere godbiter har det vært!

Men nå skal Raymond få tid til å bygge ferdig huset sitt i Fredrikstad. Etter pinse blir det tippeligapause og VM i Tyskland som gjelder.
Fra 9. juni til 27. juni får du se to, tre eller fire kamper per dag fra VM.Så får du to dagers pause der du får tid til å kjøpe melk og ferskt brød - før finalespillet med åttendels, kvart og semifinaler kommer med noen få pausedager innimellom. Alt avsluttes i Berlin med finalen 9. juli. Brasil-Argentina i finalen? Det er drømmen min.

Jeg husker VM i fotball da jeg var ung. Det var inspirasjon og utvikling. VM ga oss unge spillere noe å streve mot. VM viste oss det ypperste. Fotballen ble en kunstart når Brasil lekte seg og når Cruyff stormet gjennom motstanderens forsvar. Jeg så på Pele, Cruyff, Beckenbauer. Jeg så på Brasil, Argentina, Nederland, England, Frankrike og Tyskland. Det inspirerte. Vi kopierte og prøvde på noen egne triks. VM var kilden vi hentet ideene fra.

Slik blir det også nå. Ronaldinho og Zlatan blir rollemodellene som alle tar etter. De to er kanskje de to mest uforutsigbare og artigste spillerne i VM. Men det dukker alltid opp noen nye. Og alle kan ikke være Zlatan og Ronaldinho. Hele poenget er jo at de er sjeldne blomster.

Dida, Cech og Casillas er heltene til alle som ser VM med hanskene på og Nesta, Puyol, Marquez og Sorin utgjør et solid knippe av beinharde forsvarere som kan lære bort å forsvare seg en mot en. Et "must" er det i internasjonal fotball å ha denne kvaliteten hos noen spillere i laget. En-mot-en fandenivolskhet er en egenskap som vi har ofret her i Norge på sonemarkeringens alter. Igjen blir det en kort og grei beskjed til våre unge spillere: Se og lær!

Nå er Zlatan og Ronaldinho blitt kjent nettopp fordi de nesten er umulige å stoppe. Andre spillere som vil være forsvarsspilleres mareritt i VM er Shevschenko, Gerrard, Nedved, Henry, Owen, Zidane, Drogba, Ronaldo, Adriano, Henke og kanskje også Rooney?
Ganske sikkert dukker det opp en og annen "ukjent" spiller også. Noe av det som er sjarmerende med VM er at det alltid kommer fram nye stjerneskudd.

Overraskelseslaget i VM? Det kan godt bli Elfenbenskysten. Med Drogba, brødrene Toure og Eboue.

Nå er det bare pinsen og en tippeligarunde igjen. Så overlater vi scenen til Zlatan og Ronaldinho!

Husk å grunne før du maler, Raymond!

Svein M.

Kommentarer:
Postet av: Ibrahimovic er oppskrytt

Akkurat nå er jeg bare så støtt og fornærmet over Mathisens uttalelser at jeg ikke klarer å komme på noen fornærmelser mot denne nissetissen av en "fotballspiller" (okei, så kom jeg på en liten en, da).

31.mai.2006 @ 18:04:12
Postet av: Kåre

Godt innlegg Svein!

31.mai.2006 @ 23:41:16
Postet av: Luca Toni

LUCA TONI - der har du VM's overraskelsesmann. Burde egentlig ikke være noen overraskelse i det hele tatt, men her til lands hører man jo knapt om italiensk fotball...

01.jun.2006 @ 08:49:05
URL: http://www.sportsklubbenrolf.blogspot.com/
Postet av: Overraskelse?

Luca Toni ville vel helst ikke vaere noe overraskelse? Jeg sier at VM's store overraskelse blir Ronaldo

01.jun.2006 @ 16:40:52
Postet av: Patrick Thoresen

målet til charlie miller i serieåpningen var IKKE fint...det var jo REN flaks...miller legger seg paddeflat og treffer ballen....straffer er tilogmed penere mål enn det...

02.jun.2006 @ 11:12:14
Postet av: Danny

hehe, noe sier meg at du er supporter for Fredrikstad, eller? :P
Neida, var ikke helt sinnsvakt fint, men var en god prestasjon å få den i mål!

Og forresten.. Prøv å ta en straffe når det er ganske viktig at du treffer på den straffen. Da kan det være ganske så guffent å være den som står ved krittmerket, skal jeg si deg.. Så straffe-mål kan være både fint, og en meget god prestasjon ;)

03.jun.2006 @ 08:27:43
Postet av: Tobinho

Svein du er min favoritt blogger. Stå på!

04.jun.2006 @ 23:09:15

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1382326
hitsimg