TV2Nettavisen

Sandefjord som Start i fjor

Av Svein Mathisen - 27.apr.2006 @ 12:43:47
Sandefjord har tatt Tippeligaen med storm. Søndag ble Tromsø sendt hjem poengløse fra Storstadion. Og Sandefjord vant fortjent. Glød, entusiasme og høyt press var nøkkelen til en ny trepoenger og topplassering på tabellen.

Ole Tobiassen var mannen bak scoringen. Den gode dansken forserte på høyresiden og ga svenske Andreas Tegström verdens letteste jobb. Fra halvannen meter kunne han trille ballen i tomt mål til blå jubel. Og ekstra gøy er det i Sandefjord fordi ingen har forventninger til Tor Thodesens mannskap. Artig å se i går kveld. Sandefjord gikk bananas på grunn av en svenske og en danske!

Sandefjord er bildet på fotballens sjarm. Publikum i hvalfangerbyen strømmer til kampene og ser et «sammenrasket» lag feie over meritterte motstandere. Spørsmålet er hvor lenge det varer. Fredrik Kjølner sier i dag, lett ironisk, at de nok kommer til å tape en kamp før eller siden. Og med Odd, Lyn, Rosenborg og Brann som motstandere i de fire neste kampene - så er vel det ganske sannsynlig?

Fredrik Kjølner har for øvrig vært en gigant og en bauta i Sandefjords forsvar så langt i sesongen. Sammen med lagkamerat Tommy Knarvik har han vært blant Tippeligaens profiler så langt. Midtbaneterrieren Knarvik var avskrevet av mange, men har vist at talentet er der - bare tillit og «vekstvilkår» er riktige. Ros også til trener Tor Thodesen. Han har med små ressurser skapt et lag - mot alle odds. Aldri har ekspertene vært så samstemte: Sandefjord var tippet på sisteplass fra Nordkapp til Lindesnes. Foreløpig har ekspertene lange neser. Todesen kan smile, enn så lenge.

Vålerenga viste seg også fra en positiv side i går. Laget mangler en toppspiss, men spilte jevnt med Rosenborg og kjempet med hjertet utenpå drakta i 90 minutter. Rekdals menn ble snytt for straffespark da Dorsin tok livtak på Berre, men uavgjort var rettferdig med tanke på styrkeforholdet i går. For Vålerenga ble det en ny 0-0 kamp hjemme, men underholdningsverdien var en helt annen enn i åpningskampen mot Odd. Rosenborg skuffet meg. Jeg trodde at trønderne var bedre enn det de viste på Ullevaal. Det er greit nok med mange gode spillere, men klarer trener Høgmo å holde 20 mann «happy» en hel sesong? Det er Rosenborgs utfordring. Rotasjonsprinsippet ved laguttak er fint i teorien. Men profilerte norske spillere blir fort utålmodige. Bare vent!

Lillestrøm er sterke i år. Sammen med Lyn vil de utfordre Rosenborg og Vålerengen om gullet. Jeg tror ikke lagene som spiller i dag, Start og Brann, er sterke nok til å kjempe helt i toppen. I år tror jeg de to fargeklattene vil havne i midtsjiktet.

MATTA


Første innlegg

Av Svein Mathisen - 26.apr.2006 @ 17:43:31

Velkommen til min blogg!


august 2006
ma ti on to fr
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
hitsimg