TV2Nettavisen

Brann - hele veien?

Av Svein Mathisen - 08.jun.2006 @ 14:55:45
Det er vanskelig å ha suksess i Bergen. Mange sier det, og kanskje er påstanden sann? Eller er det bare noe som sies fordi Brann ikke har vunnet serien siden 1963?

Påstanden blir i alle fall drøftet nå - fordi Brann leder Tippeligaen før sommerpausen. Men Brann leder fortjent. De har vært gode i vår. I sin siste seriekamp, mot Rosenborg, så vi ikke et Brann-lag som kastet seg framover i oppvisningsstil. Nei, det var mer et kynisk og kalkulerende Brann som tok det viktige poenget mot desperate Rosenborg. Et Rosenborg som ikke finner melodien. Trener Høgmo leiter med lys og lykte i spillerstallen -for å finne de rette typene til å spille rosenborgsk. Han finner ikke fram. Samhandling og komplementære ferdigheter har sjeldent vært så fraværende på Lerkendal. Det funker bare sånn av og til.

Brann derimot, er harmoni. Trener Mjelde har roen. Martin Andresen har funnet formen. Laget fungerer og goalgettere finnes der framme i Miller, Winters og Sæternes. I år likner Brann rett og slett et vinnerlag.

Jeg hadde tro på Lillestrøm i vår, og tidlig - etter Rosenborgs kamp mot Start i Trondheim trodde jeg at trønderne var tilbake på sporet. Men nå synes jeg Brann blir mer og mer tydelig. Brann kan ta gullet. Det ligger an til seriefinale mellom Lillestrøm og Brann på Åråsen 2. august (kampen er flyttet). Vinner Brann den kan allerede mye være avgjort.

Men for Brann er vel Martin Andresen på banen like viktig som bensin for motoren? Jeg synes å se at Martin er nøkkelen, bunnen i bøtta og den som limer laget sammen til en formidabel styrke. Det finnes andre spillere som i enkeltkamper har stor betydning for Brann, men det er Martin som har kommandoen. Heldigvis for Brann er bridge Martins store lidenskap, ved siden av fotballen. Det er lite skader i kortspill. Martin får en rolig sommer. Det hadde vært verre om herr Andresen skulle hoppe i strikk fra Trollveggen eller bestige Mount Everest før St. Hans.

Jeg drar til med et tips - før jeg i morgen reiser til VM: Brann vinner serien. Dersom Martin slipper skader og kun får en kamps karantene i høst. Den ene kampen han må stå over på grunn av tre gule kort.

Svein M.

august 2006
ma ti on to fr
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
hitsimg