TV2Nettavisen

Comeback for Eggen?

Av Svein Mathisen - 27.sep.2006 @ 12:49:40
Nils Arne Eggen lengter etter livet i fotballen. Han føler igjen at han har noe å bevise. Slik jeg forstår ham i Aftenpostens intervju med ham i dag - så blir han provosert når folk sier han er gått ut på dato. Provosert av at det han stod for da han var Norges beste trener - ikke holder i dag.. Han sier i intervjuet at han savner god-gruppa som var forbilledlig både på banen og utenfor. Og HVIS han skal tilbake så er det på toppnivå. Norges beste trener gjennom tidene åpner rett og slett for comeback! Hallelujah!

For det skal fotball-Norge være glade for. Nils Arnes poeng er at vi er i ferd med å komme i bakleksa i europeisk fotball. Han mener samhandlingsmønsteret som han forfektet - er eneste veien å gå - hvis vi vil nå toppen.. Dårligere individuelle ferdigheter kan skjules av et godt samhandlingsmønster. Rolletrening som utløser bevegelser på banen er Nils Arnes løsning. Og la oss lytte på den gamle mester. Han har antakelig rett!

For er ikke norsk klubbfotball for dårlig sammenliknet med de beste i Europa? Resultatene i de europeiske turneringene tyder på det. I morgen er sannsynligvis de to siste norske lagene ute av europacupene. Molde har en liten sjanse. Men ingen venter at Stavrums lag skal vinne i Glasgow. Med Molde-tap vil norsk fotball være på La Manga mens cupene gjøres opp. Vi skulle heller vært med der det skjer. Men det var Nils Arne som hadde trylleformelen. Han takket for seg og i praksis var det slutt da.

Uansett så vil et comeback fra Eggens side skape diskusjon i fotball-Norge. En diskusjon vil komme på faglig nivå - som kan være fruktbar. De andre trenerne blir utfordret hvis Eggen skal tilbake i manesjen. Og er det noen som virkelig mener at Nils Arne er gått ut på dato fordi passet viser at han er 65?

Måtte den rette klubben ta utfordringen fra Nils Arne. Det ville i alle fall glede mitt fotballhjerte hvis han brukte kreftene på norsk fotball igjen. For vi trenger kunnskapen hans. Vi trenger hans utfordrende stil. Nils Arne sier eksempelvis nå at han vil SOS-fotballen til livs. SOS-fotball? Spark Og Spenn-fotball. Han kan få sagt det.

Gi mannen en trener-jobb!

Koren, Miller eller Iversen?

Av Svein Mathisen - 19.sep.2006 @ 16:13:19
Robert Koren, Charlie Miller og Steffen Iversen er nøkkelspillere for henholdsvis Lillestrøm, Brann og Rosenborg. De tre kan bli avgjørende i årets Tippeliga.

Robert Koren så vi mandag. Han styrte Lillestrøms midtbane som en klassisk nummer 10. Vålerengen klarte aldri å temme sloveneren. Koren er effektiv og målfarlig. Han var helt dominerende i perioder og du la merke til ham blant de mange "håndverkere" på banen. Mens Mifsud hadde en rolig dag på jobben - strålte Koren. Bjørn Helge Riise var den eneste spilleren i kampen som viste noe i nærheten av den slovenske stjernen. Samspillet mellom de to før 2-0 scoringen var briljant. Koren var regissør. Han styrte midten - og laget de to målene som gav Lillestrøm seieren.

Robert Koren er inspirerende i spillestilen. Han er også kanarifansens store favoritt. Etter kampen i går ble han hentet ut til ekstra æresrunder og jubelsanger. Alle på Åråsen er livredde for at kort eller skader skal føre til at Koren mister innspurten. Han er faktisk så god at Lillestrøm er avhengig av ham for at laget skal utfordre Brann og Rosenborg i gullkampen.

Charlie Miller er Branns "trollmann". Han har vært avgjørende for Brann i flere kamper i år. Enten med scoringer - eller med strålende gjennomspill. Brann har en knallsterk midtbane, der Miller er krydderet. Men Brann er ikke så avhengig av Miller som LSK er av Koren. Likevel kan formspiller Miller være tungen på vektskålen når Brann skal holde de andre fra livet. Uforutsigbarheten er hans våpen. Han liker seg ikke ute på høyrekanten for Brann, men spiller da heller ikke der! Han begynner der ute, men vandrer dit han vil. Og så lenge han får det til - får han lov.

Steffen Iversen bekler nå spissplassen for Rosenborg. Og en Steffen som sakte har begynt å finne formen - er godt nytt for trøndrene. Steffen er teknisk sett den beste hodespilleren i Norge. Han header, stusser og styrer imponerende presist. Han har kraft og er uredd. Og det synes også som om han er en inspirator for resten av gjengen. Iversen har ikke hatt sin beste sesong i år, men jeg ser tegn på at han snart er der nå. Steffen kan heade Rosenborg til gull. Han er avslutteren som et gullag trenger.

Hvem av de tre nøkkelspillerne som stikker av med den edleste medaljen blir vanskeligere og vanskeligere å spå. Men en av dem spiller på vinnerlaget.

De nærmeste ukene vil vise oss om Korens skudd, Millers finter eller Iversens headinger avgjør årets Tippeliga.

Gi Persson karantene!

Av Svein Mathisen - 12.sep.2006 @ 14:49:53
Joakim Persson så rødt og burde fått rødt. Taklingen hans var ondsinnet og stygg. Han siktet og prøvde bevisst å brekke Eirik Bakkes bein. Hvorfor blir han da ikke straffet når alle så hva som skjedde? At Persson selv i etterkant ikke er ydmyk i forhold til sin egen grisetakling taler slett ikke til hans fordel. Han kan gjøre dette igjen.

Og Norges Fotballforbund sier indirekte at slike taklinger er OK - bare dommeren ikke reagerer. Dommersjef Rune Pedersen i NFF bruker ikke sunn fornuft og bondevett. Han rir paragrafer og blir patetisk når han svarer på spørsmålet om det er fotballreglene eller NFFs regler som forhindrer dette:

"Det er fotballreglene. Hadde vi endret på dette nå ville det blitt videodømming og det er ikke lov ifølge reglene." Dette sier Pedersen til journalist Øyvind Brenne i et intervju. Og vasker sine hender.

Firkantet? Ja, og idiotisk.

For Joakim Persson og alle andre skal vite at vi rett og slett ikke vil se slike taklinger i norsk fotball.

Og dommersjefens holdning er skremmende. Skal vi late som TV-bildene ikke finnes? Går det an å utvise skjønn? Eller skal vi si som dommerne: Det som skjer, det skjer - men det skjer ikke når dommeren ikke reagerer. Du kan i teorien drepe en mann - uten å bli straffet av NFF!

Hadde Bakke sittet i rullestol i dag, hadde da dommersjef Pedersen vært like passiv og unnvikende? Hvordan kan først en dommer, så en dommersjef - se bort fra en lovovertredelse som alle ser? Det er muligens forståelig at det i kampens hete gjøres en feil (dommeren), men må gammel sedvane fra NFF tvinge dommerstanden til å gjøre dobbeltfeil?

Joakim Persson burde, etter min mening, fått seks kampers karantene og en saftig bot av egen klubb for taklingen. Da hadde han muligens kviet seg neste gang han var på krigsstien. Og da hadde alle unge spillere forstått at slikt gjør du bare ikke! Taklingen kvalifiserer nesten til sivil dom. Den er en klar krenkelse av fotballens idé.

Også når det gjelder Arnar Førsund fra Sandefjord, er det strid om en avgjørelse. Skal Førsund få karantene for en forseelse begått av en lagkamerat (Riseth slått ned)? Videobildene viser at Førsund ble utvist på feil grunnlag, det er det ingen i tvil om. Det var en annen som slo. Og nå diskuteres det om Førsund skal få karantene for en åpenbar feil dommeravgjørelse!

Dersom Arnar Førsund får karantene og Joakim Persson går fri - da bør i alle fall dommersjef Rune Pedersen finne seg noe annet å gjøre.

For da er vi på ville veier.

Svein M.

september 2006
ma ti on to fr
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26
27
28 29 30
hitsimg